Foto: DELFI Reporter

Gada tumšākais laiks ir pašā zenītā, un arvien izteiktāk par sevi atgādina saules bads. Kāds to kompensē ar ilgāku gulēšanu, cits ar saldumiem, bet īsti ceļotāji neko necenšas aizstāt un dodas paši pie saules. Lūk, ieteikumi, labākajiem, ekstravagantākajiem un siltākajiem atvaļinājumiem laikā, kad pie mums valda ziemas tumsa. Tos apkopojis vācu portāls "Focus".

Ja šķiet, ka tas jau par tālu vai nav īstenojami, lūk, 14 "traku" latviešu ceļotāju stāsti, kas iespējams iedrošinās!

Šeit gaida saule!

Foto: Shutterstock

Laiks kāpt lidmašīnā un doties uz vietām, kur vasaras laikā ir daudz, daudz par karstu! Tieši tādēļ "Focus" iesaka ceļot uz Omānu ziemā, kur no Eiropas var nokļūt jau pēc piecu līdz septiņu stundu lidojuma.

Foto: Reuters/Scanpix

Omānu dēvē par vienu no drošākajām un skaistākajām vietām pasaulē. Tur arī pašlaik visus ziemas nogurdinātos gaida vasara. Brauciens uz Omānu, naftas lielvalsti, būs piedzīvojumu, luksusa un romantikas pilns. Vai atceraties bērnībā lasīto stāstu par Sinbadu Jūrasbraucēju? Omāna esot viņa dzimtene. Tur plašas kalnu grēdas mijas ar dateļpalmu pilnām oāzēm. Savukārt vientulību var doties meklēt uz tuksnešainajiem valsts austrumiem. Bet Arābijas jūra un Omānas līcis ar savām brīnumskaistajām pludmalēm būs patīkams kontrasts.

Foto: Shutterstock

"Focus" iesaka Omānā izbaudīt safari braucienu, kas apvienots ar atpūtu pludmalē, piemēram, kūrortā "Six Senses Zighy Bay Resort".

Foto: Reuters/Scanpix

Atpūta Dienvidāfrikā

Foto: Shutterstock

Ceļojums uz Dienvidāfriku ir svētki visām maņām un sajūtām. Safari, kur redzēts "lielais piecinieks" jeb Āfrikas zilonis, lauva, leopards, bizons un degunradzis, kā arī izbaudīta satriecošā savannas ainava neaizmirsīsiet visu mūžu. Tāpat Dienvidāfrikā netrūkst īpašu gastronomisku baudu, ko izmēģināt un atklāt. Šīs valsts vīnkopības tradīcijas ir jau visai senas, un izcilais klimats vīnogas šeit padara ļoti bagātas, tāpēc visi speciālisti iesaka doties arī uz kādu vīna darītavu.

Foto: Reuters/Scanpix

Turklāt valūtas kursu svārstības šogad nodrošina to, ka ekskluzīvais ceļojums uz Dienvidāfriku būs krietni lētāks nekā iepriekš.

Arī ceļvežu izdevējs "Lonely Planet" nākamgad iesaka braukt uz Dienvidāfriku, konkrētāk, tās galvaspilsētu Keiptaunu. Lai arī tā var šķist mānīgi mierīga un nemainīga, tomēr vietējie ir smagi strādājuši, lai savai šarmantajai pilsētai piešķirtu kultūras un kulināro izcilību. Kā atzīst "Lonely Planet" eksperti, tad šejienes gastronomiskās baudas ir tikpat pārsteidzošas kā Galda kalns ar savu plakano virsmu un iespaidīgajiem izmēriem. 2017. gadā Keiptaunā tiks atklāts lielākais Āfrikas laikmetīgās mākslas muzejs "Zeitz" (MOCAA), kur vienuviet varēs apskatīt pasaulē lielāko Āfrikas mākslas kolekciju. Tāpat arī pašu muzeja ēku jau pasaules eksperti nodēvējuši par izcilu arhitektūras paraugu.

Par to, ko Keiptaunā iesaka apskatīt baletdejotāja Elza Leimane, lasiet šeit.

Dubaijas saule ziemā

Foto: Shutterstock


Pasaules ekstravagantā, modernākā un viena no dārgākajām pilsētām Dubaija, kas nedomājamā tempā attīstās, protams, pelnījusi atrasties ziemas galamērķu topā. Šī ir vieta, kur sauli "noķersiet" pilnīgi noteikti.

Ja maciņš atļauj, var atpūsties vienā no ekskluzīvākajiem kūrortiem – "The Palm", no kura paveras skats uz miljonu metropoli. Tas apbur ar 850 kvadrātmetru baseinu, privātu jahtu piestātni un izsmalcinātiem iecelts numuriņiem, istabiņām un pludmales villām, kur redzami arābu arhitektūras vaibsti.

Foto: Shutterstock

Vēlies dzīvot kā karalis? Emirātos tas ir pavisam reāli – sešu zvaigžņu viesnīca "Emirates Palace" šobrīd ir visdārgākā jebkad uzbūvētā viesnīca uz Zemes. Lūk, tieši lietās, kas ir vislielākās, visdārgākās, visekskluzīvākās un citādi vis, vis….var sajust Emirātu gaisotni.

Par Dubaju runāts un rakstīts daudz, tāpēc pēdējais laiks pašiem doties uz šo pilsētu un noskaidrot, par ko visi tā jūsmo, un saprast, kas ir patiesība un kas ir tikai klišejas. Vairāk par to lasiet šeit.

Sapņu zeme Maldīvu salas

Foto: Shutterstock

Maldīvu salas ar savām ainavām, kas parādās vai ikkatrā ceļojumu žurnālā, protams, jau kļuvušas gluži vai par kiču un banalitāti, tomēr neviens nespēs pretoties to krāšņumam. Maldīvija jeb Maldīvu salas ir vienas no skaistākajām mazajām salām pasaulē. Droša vieta, bez ielu tirgotājiem un taksometru tūrēm – nekādu traucēkļu! Maldīvu salās neeksistē lauksaimniecība un rūpniecība, tur ir tikai tirkīzzilas lagūnas ar kristālskaidru ūdeni. Idilliskās Maldīvu salas ir daudzu tūristu brīvdienu galamērķis jau vairāk nekā 40 gadus.

Foto: Shutterstock

Maldīvas veido 26 koraļļu atoli, kas izvietoti virknē un šķērso ekvatoru. Šie 26 atoli ir aptuveni 1200 salas, no kurām apmēram 200 ir apdzīvotas, bet 100 ir kūrorti.

Foto: DELFI Репортер

Šīs salas ir arī viens no visizsmalcinātākajiem brīvdienu galamērķiem pasaulē, kas nodrošina augsta līmeņa pakalpojumus, apmešanās vietas un ēdināšanu. Tagad zemās kvalitātes bufetes piedāvājumu nomainījusi izcila à la carte virtuve; te atrodami sieru, gaļas uzkodu, vīna un šokolādes pagrabi. Tāpat Maldīvās atrodas pasaulē pirmais zemūdens restorāns, zemūdens naktsklubs, kā arī zemūdens spa.

Vairāk lasiet šeit.

Halongas līcis – slavenākais ziemas tūrisma galamērķis

Foto: Shutterstock

Šis Vjetnamas līcis slavens ar savu dzidro ūdeni un tūkstošiem smilšakmens salu, kas līdzinās torņiem. Daudzviet klintis ir atsegtas, bet lielu daļu saliņu klāj biezs mežs. Neparastās salas redzamas jau no krastā esošās Halongas pilsētas, tomēr vislabāk doties līcī ar kajakiem un nelieliem kuģīšiem, kas ved uz lielākajām saliņām, kuru vārdi pārsvarā radušies no asociācijām, ko izraisa to forma, piemēram, Akmens Suns vai Tējkannas sala.

Šeit uzņemtas arī pasaulslavenās filmas par Džeimsa Bonda piedzīvojumiem epizodes.

1500 kvadrātkilometru platībā šeit ir atrodamas vairāk nekā 3000 akmens saliņas un klintis, kas var būt pat 200 metrus augstas. Sens mīts vēsta, ka par šo salu veidošanos atbildīgs pūķis. Un arī nosaukums "Ha Long" nozīmē "Grimstošais pūķis", raksta "Focus".

Tiem, kas netic pūķiem, var teikt, ka zinātnieki uzskata, ka salas un klintis veidojušās pēdējā ledus laikmeta laikā. 1994. gadā šī vieta iekļauta UNESCO pasaules mantojuma sarakstā.

Vislabāk saliņas un klinšu veidojumus var apskatīt, braucot laivā vai kuģītī, pieejami arī vairāku dienu kruīza braucieni. Tā rīkojās arī ceļotājs no Latvijas Artjoms Zenevičs. Lūk, viņa filmēts video no šīs skaistās vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!