Foto: EAS/Visitestonia.com
Ja dodies Igaunijas ūdenskritumu meklējumos, noteikti nevari pabraukt garām Jegalas ūdenskritumam ("Jägala juga"). Tas ir ievērojams savos izmēros un visai skaists.

Jegalas ūdenskritums atrodas valsts ziemeļos – nepilnu 30 kilometru attālumā no Tallinas. Tas meklējams Jegalas upes lejtecē.

Tas ir aptuveni astoņus metrus augsts un vairāk nekā 50 metrus plats. Varētu teikt, ka Jegalas ūdenskritums ir igauņu variācija Ventas rumbai – lai gan ne tik ievērojams Eiropas kontekstā, tas tāpat ir visplatākais dabīgais ūdenskritums visā valstī.


Šī vieta īpaši izceļas vēl kādā kategorijā – Jegalas upes lejtece no ūdenskrituma līdz upes grīvai ir viena no zvejnieciski bagātākajām vietām Igaunijā, proti, tur sastopami lieli foreļu un lašu krājumi, minēts tūrisma ceļvedī "Visit Estonia".
Foto: Jan Lepamaa/Visitestonia.com

Jegalas ūdenskritums ir skaists visos gadalaikos – arī ziemā, kad, pazeminoties temperatūrai, tas mēdz sasalt ragā. Šādus maģiskus kadrus iespējams atrast te. Savukārt šeit vari aplūkot pasaules skaistāko ūdenskritumu izlasi, kas liks elpai aizrauties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!