Foto: Shutterstock
Marmores ūdenskritums jeb "Cascata delle Marmore" ir burvīga vieta, ko apciemot Itālijā. Zaļojošu augu ieskauts, ūdens veļas pār klintīm, radot visai spēcīgas ūdens šļakatas.
Lai arī šo noteikti varētu saukt par skaistu brīnumu dabā, tehniski tā izveidē piepalīdzējuši ļaudis. Kā skaidrots populārajā ceļvedī "Atlas Obscura", tas tiek dēvēts par augstāko cilvēku veidoto ūdenskritumu visā pasaulē. Cik dižs tas ir? Tas sniedzas 165 metru augstumā, liekot cilvēkam blakus sajusties pavisam niecīgam.

Reiz šī apkārtne bijusi purvaina ar nostāvējušos ūdeni, kas kalpojis par iemeslu dažādu slimību pārnēsājošu radību rosībai. Tas bijis iemesls, kādēļ tika pavēlēts izrakt kanālu, lai ūdens plūstu prom no šīs vietas. Lai arī laika gaitā bijušas dažādas pārdomas par šeit plūstošo ūdeni, 1787. gadā, novirzot daļu ūdens, tas ieguvis tādu izskatu, kā to var redzēt šodien, vēstīts "Atlas Obscura".
View this post on Instagram

A post shared by TripleMPhotography (@triplemphoto) on May 4, 2017 at 2:04pm PDT

Arī šobrīd cilvēki vēl joprojām šeit kontrolē ūdens plūsmu. Ūdens novirzīts uz hidroelektrostaciju, tomēr, apmeklētājiem pa prieku, divas reizes dienā tas tiek "ieslēgts", ļaujot ūdenskrituma šļakatām dārdēt kā daudzus gadus pirms tam.

View this post on Instagram

A post shared by TurismoaPiediluco (@tourism_in_piediluco) on May 4, 2017 at 1:06am PDT

Ūdenskrituma apskatīšanai ierīkota arī platforma, kas ļauj paraudzīties uz šo varenību no unikāla rakursa. Ko vēl apskatīt Itālijā, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!