Foto: Kadrs no video
Mākslas darbiem nav jāpaliek tikai muzeju telpās – šis ir viens no iemesliem, kāpēc Dānijas galvaspilsētas Kopenhāgenas pievārtē izvietotas lielizmēra koka figūras, kuras var atrast, tikai sekojot īpašai "apslēpto dārgumu" kartei, vēsta "Eyecatcher".

Kopumā Kopenhāgenas apkārtnē izvietoti seši koka milži (Six Forgotten Giants). Tos meklējot, ir iespēja iepazīties ar Dānijas dabas bagātībām, par kuru apskati daudzi ceļotāji un arī pat vietējie nereti piemirst.

Idejas realizētājs ir mākslinieks Tomass Dambo (Thomas Dambo), kas ar vēl citu brīvprātīgo palīdzību izveidoja daudzās milžu daļas un salika figūras kopā (idejas iniciatori ir vietējās pašvaldības). Viņš pats savā mājaslapā aprakstījis, ka šis nav pirmais šāda vieda projekts, kuru realizējis. Sākumā daudziem esot šķitis dīvaini, kāpēc ieguldīt tik lielu darbu un objektus neizvietot tur, kur apgrozās daudz cilvēku. Viņš uzsver, ka šādā veidā var piesaistīt gan vietējos, gan ceļotājus izzināt apslēptas un nezinātas, taču skaistas vietas.

Ar šo figūru "iznešanu" ārpus ne tikai muzeju, bet arī pilsētas robežām ir vēlme parādīt, ka no dabīgiem materiāliem veidotas figūras vislabāk iederas tieši tur, no kurienes izejmateriāli iegūti. Tāpat šādā veidā viņi vēlējušies parādīt, ka apskates vietas slēpjas arī ārpus Kopenhāgenas centra.

Katram no milžiem ir sava poza un sejas izteiksme – viens guļ zemē, cits stāv, vēl kāds domīgi lūkojas apkārt, mierīgi sēžot. Kā minēts iepriekš, milžus var atrast, sekojot līdzi norādēm, kur tie īsti atrodas. Ar speciāli izveidoto karti vari iepazīties šajā mājaslapā.

A post shared by Botman (@botmans_travels) on Jul 9, 2017 at 6:30am PDT

Lai izbraukātu visas vietas un apskatītu objektus, noteikti būs nepieciešama mašīna.

Bērniem to meklēšana un atrašana būs īstens piedzīvojums! Daudzi izmanto milžu rokas vai kājas kā slidkalniņus, gūstot vēl papildu prieku par to atrašanu. Koka milžu "medības" pagaidām vēl nav iecienīta tūristu atrakcija, tāpēc to vērts izmēģināt pēc iespējas ātrāk, raksta "Visit Copenhagen".

Šajā rakstā atradīsi 11 iemeslus, kāpēc vispār vērts doties uz šo pasaules malu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!