Foto: instagram.com/zachwanner/dolcesofia_

Nereti daudzu ceļotāju uzmanību piesaista vietas, kurās ir eksotiska daba un dzīvnieki. "National Geographic" par vienu no pasaules iespaidīgākajiem un neparastākajiem dabas parkiem nosaukuši Kostarikā esošo Korkovado (Corcovado), kurā ir liela bioloģiskā daudzveidība.

Dabas parks meklējams Kostarikas tālākajā vietā, Osa Peninsula, kas atrodas netālu no Panamas. Tāpat šis dabas parks ir ne tikai viens no daudzveidīgākajiem, bet arī mazāk apmeklētajiem tieši savas atrašanās vietas dēļ.

Tas aizņem aptuveni 420 kvadrātkilometru lielu platību, un tajā mājas radušas neskaitāmi daudz un dažādu dzīvnieku sugas un augu šķirnes - raženo parka dzīvnieku pasauli veido, piemēram, 150 taureņu, 500 putnu, 124 dažādas zīdītāju sugas, kā arī tūkstošiem dažādu augu.

Pa parka teritoriju klīst arī jaguāri! Starp citu, šī ir vienīgā vieta Kostarikā, kur mīt četras dažādas pērtiķu sugas.

A post shared by Elena Ramirez (@just_ella72) on Mar 30, 2018 at 2:49am PDT

Dabas parka nosaukums vietai dots 1975. gadā, lai tā netiku sākta izmantota resursu ieguvei. Korkovado ir patiesi intriģējošs un vilinošs parks, taču tieši nošķirtības un arī plašās dzīvnieku daudzveidības dēļ tajā ir iespēja doties tikai gida pavadībā. Tāpat gids nepieciešams, lai nenomaldītos un neapjuktu brīdī, kad svelme ir pamatīga un priekšā ieraudzīta, piemēram, čūska.

Teritorijā ietilpst arī dažādas pārsteidzošas pludmales, kas noteikti nebūs pārpildītas - lai līdz tām nonāktu, jāiziet cauri dažādu tipu majestātiskiem mežiem. Paceļot tajā galvu augšā, var būt grūti saredzēt pat debesis, jo daudzie koki un lielās lapas būtībā veido jaunu debesjumu.

Kas vēl apskatāms Kostarikā, lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!