Foto: Shutterstock

Jau vēstījām, ka tūrisma nozares žurnāls "Condé Nast Traveller" savā mājaslapā publicējis viesnīcu, lidsabiedrību, spa, pilsētu, lidostu un citu ar tūrisma nozari saistītu objektu topu, atlasot labākos no labākajiem pēc lasītāju vērtējuma. Iepriekš piedāvājām ieskatīties "Condé Nast Traveller" topā, kurā sarindotas labākās pilsētas pasaulē šogad, bet nu laiks lūkot, kuras pilsētas atzītas par draudzīgākajām, jo to iedzīvotāji ir smaidīgi, laipni un viesmīlīgi.

Interesanti, ka šajā topā parādās valstis, kas iekļuvušas arī labāko pilsētu topā. Tas liecina par to, ka vietējo atvērtība, atsaucība un viesmīlība pret viesiem lielā mērā nosaka to, kā tūristi attiecas pret valsti un vai turp vēl kādreiz atgriezīsies.

1. Sanmigela de Aljende, Meksika


Sanmigela de Aljende ir pilsēta ar rozā ēku fasādēm no kaļķakmens, līkumotām bruģētām ielām un iespaidīgiem reliģiskiem un nacionāliem pieminekļiem. Slavenākā ēka pilsētā, iespējams, ir "Parroquia de San Miguel Archangel" – 17. gadsimtā celta grandioza neogotikas stila baznīca, kuras iespaidīgās smailes redzamas teju no visām pilsētas malām.

Sanmigelu de Aljendu iecienījuši arī gurmāni, jo te kafejnīcās un restorānos pārsvarā tiek izmantoti vietēji audzēti bioloģiski produkti, kā arī vietēji ražoti vīni, sieri un olīveļļa.

Jāpiebilst, ka Sanmigela de Aljende pēc "Condé Nast Traveller" lasītāju vērtējuma ir arī labākā pilsēta pasaulē, uz kuru doties ceļojumā.

Foto: Shutterstock

2. Riodežaneiro, Brazīlija


Brazīlijas piekrastes pilsēta Riodežaneiro ir populārs ceļotāju galamērķis. Atpūtnieki te īpaši iecienījuši Kopakabanas un Ipanemas pludmales, bet tās atpazīstamākais simbols ir 38 metrus augstā Kristus Pestītāja statuja, kas noraugās uz pilsētu no Korkovado kalna virsotnes.

Otra slavenākā Riodežaneiro atpazīstamības zīme ir tās krāšņais karnevāls, kas tiek dēvēts par lielāko un iespaidīgāko pasaulē – tā laikā apmēram divi miljoni cilvēku iziet ielās, lai pievienotos svinībām un izbaudītu kūsājošo atmosfēru.

Foto: Shutterstock

3. Sansevastjana, Spānija


Kūrorta pilsēta Sansevastjana ir pilsēta Gipuskojas provincē, Basku Zemes autonomajā teritorijā, Spānijā. No visām Basku Zemes pilsētām, Sansevastjana ir tūristu iecienītākā, lielā mērā pateicoties tam, ka atrodas līča krastā un ir bagāta ar atpūtas piedāvājumu pie ūdens.

Foto: Shutterstock

4. Brige, Beļģija


Briges burvība galvenokārt slēpjas tās atmosfērā, ko lielā mērā veido bruģēto ielu un kanālu tīkls, kā arī viduslaiku arhitektūra.

Lai izbaudītu rosīgo atmosfēru pilsētas galvenajā tirgus laukumā, uzkāp Briges zvanu tornī, kas celts ap 1240. gadu. Tā tu no cita skatu punkta varēsi izbaudīt tur notiekošos viduslaiku festivālus un amatniecības gadatirgum raksturīgo atmosfēru.

Foto: Shutterstock

5. Mehiko, Meksika


Mehiko ir ne tikai viena no lielākajām galvaspilsētām pasaulē, bet arī viena no dzīvīgākajām, turklāt ar dinamisku mākslas un kultūras dzīvi, optimistisku garu un vēsturisku noskaņu.

Ap bijušo acteku galvaspilsētu ir vairākas UNESCO Pasaules mantojuma vietas, kur interesenti var atgriezties pagātnē, apmeklējot acteku tempļu brūkošās konstrukcijas un "Palacio de Bellas Artes" (pazīstama kā Mākslas katedrāle), kurā notiek aizraujoši mūzikas, dejas, teātra, operas un literatūras pasākumi.

Foto: Shutterstock

6. Reikjavīka, Islande


Vistālāk ziemeļos esošā galvaspilsēta Reikjavīka ir košu krāsu ēku tīkls, un vieta, kur plaukst radošs dizains un kūsā kosmopolītiska noskaņa, kas, tā vien šķiet, neatbilst nelielajam pilsētas izmēram, jo ir tik dzirkstoša un pārpilna, ka šķiet līstam pāri malu malām.

Te uz katra stūra ir stilīgas kafejnīcas un bāri, kas uzņem viesus līdz rīta gaismai, mākslas galerijas ar neparastām izstādēm un eksperimentāli restorāni, kas pazīstami ar savām pārdrošajām kulinārijas radošajām izpausmēm.

Foto: Shutterstock

7. Kopenhāgena, Dānija


Kopenhāgena izsenis tiek uzskatīta par "laimīgāko pilsētu pasaulē" un tās iedzīvotāji – par vieniem no draudzīgākajiem.

Dānijas galvaspilsēta ir pazīstama ar plašo kanālu tīklu, kas vijas pa pilsētu, eksperimentālo un daudzveidīgo kulinārijas pasauli. Arī fakts, ka šī ir pasakas "Mazā nāriņa" autora Hansa Kristiana Andersena mājvieta, liek uz to lūkoties kā ainavisku vietu no pasaku grāmatas.

Foto: Shutterstock

8. Bangkoka, Taizeme


Tūristi iecienījuši Bangkoku, un tās iedzīvotāji ar smaidu gatavi sagaidīt ikvienu pilsētas viesi. No krāšņā Lielā karaļu pils kompleksa pilsētas centrā līdz pārsteidzošajam budistu templim "Wat Arun Ratchawararam Ratchawaramahawihan" un, protams, milzīgajiem, rosīgajiem tirgiem, šī ir vieta, kur nekad nav garlaicīgi.

Foto: Shutterstock

9. Dublina, Īrija


Dublinas iedzīvotāji ir diezgan slaveni ar savu sirsnīgo garu un atvērtību, kā arī ieradumu uzsākt dzīvīgu sarunu ar svešiniekiem krogā.

Viesojoties Īrijas galvaspilsētā, ieteicams apmeklēt Dublinas pili un izstādes Īrijas nacionālajā galerijā, kā arī atvest mājās kādu no unikālajām lietām, kas iegādāta Graftona ielā (Grafton Street).

Foto: Shutterstock

10. Keiptauna, Dienvidāfrika


Dienvidāfrikas ostas pilsētā Keiptaunā atrodas iespaidīgais Galda kalns un bēdīgi slavenā Robena sala, kuras cietumā 18 gadus tika turēts bijušais Dienvidāfrikas prezidents Nelsons Mandela.

Šo vietu ceļotāji īpaši iecienījuši, jo novērtē, ka Keiptaunas iedzīvotāji rūpējas, lai viesi šeit justos gaidīti un tiem tiktu sniegts labākais serviss restorānos un viesnīcās.

Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!