Foto: Shutterstock
Aizver acis un iztēlojies, kā peldi siltajos, tropiskajos ūdeņos... Visapkārt ūdens ir izteikti kristāla dzidrs un, spožajos saules staros atspīdot, ir iespējams redzēt krāsainās zivtiņas. Zeme nav sasniedzama, taču to tik labi var saskatīt, ka šķiet – vieta ir pavisam sekla. Tomēr izdzīvot šādu scenāriju nav nereāli – šādas vai līdzīgas vietas nudien pastāv! Iedvesmojoties no "Pandotrip", piedāvājam iepazīties ar deviņām vietām, kurās iespējams veldzēties neticami dzidrā ūdenī.

Lampedūza, Itālija

Foto: Shutterstock

Lampedūza ir sala, kas atrodas starp Itāliju un Āfriku. Šī sala savā piedāvājumā ir visatšķirīgākā. Kāpēc? Iemesls ir meklējams tās novietojumā, jo salā, kā iepriekš jau vēstīja "Tūrisma Gids", ir apskatāma arī Ziemeļāfrikai raksturīga flora un fauna. Lampedūza bijusi sena makšķernieku paradīze, kas, protams, daļēji ir saglabājusies arī mūsdienās, jo jūras veltes un to produktu pārdošana veido daļu no salas ekonomikas.

Salas apmeklētāji cenšas aizbēgt no savas dzīves un rutīnas, meklējot kristāldzidro ūdeni un patīkamu atpūtu. Runājot par pludmalēm, populārākā ir "Spiaggia dei Conigli", kas "Trip Advisor" Eiropas skaistāko pludmaļu topā, kuras apmeklēt 2019. gadā, ieņem otro vietu aiz Končas pludmales Spānijā. Vairāk par izveidoto sarakstu lasi te.

Ko vēl apskatīt Itālijā, meklē šeit.

Dzjudžaigou ieleja, Ķīna

Foto: Shutterstock

Lūk, Dzjudžaigou ieleja! Iepazīsti šo apslēpto Ķīnas dārgumu, ja tev ir vēlme novērtēt dzīves vērtības un dikti labi pastaigāties.

Šajā ielejā ir vairāk nekā simts ezeru, katrs no tiem ar savu odziņu un krāsu spēlēm, taču viens paliek nemainīgs – katrā no tiem ir burvīgi dzidrs ūdens. Izstaigā Dzjudžaigou nacionālo parku un atklāj brīnumainus ezerus, ūdenskritumus un, ja paveiksies, arī mīlīgas pandas.

Foto: Shutterstock

Citus interesantus galamērķus, plānojot ceļojumu uz šo zemi, atradīsi te.

Piecu ezeru ieleja, Polija

Foto: Shutterstock

Tatru kalnu ieskauta, aptuveni 1700 metru augstumā virs jūras līmeņa atrodas Piecu ezeru ieleja. Patiesībā gan ielejā atrodas seši ezeri. Pie ezeriem atrodas arī tūristu iemīļota apmešanās vieta.

Tā kā mums Polija ir pavisam tuva un relatīvi viegli sasniedzama valsts, šis ir viens no labākajiem un izdevīgākajiem variantiem, ja ir vēlme apskatīt dzidros ūdeņus.

Ieleja ir interesanta vasarā, taču ziemas salā tā ir vēl saistošāka. Proti, visi kristāldzidrie ezeri ir aizsaluši un, ja pa tiem pastaigājās, ezera gultni var saredzēt gluži kā ar palielināmo stiklu. Izjūtas mazliet ekstrēmas, taču visai pasakainas!

Ko vēl apskatīt Polijā? Interesantas idejas meklē te.

Borakaja, Filipīnas

Foto: Shutterstock

Borakaja ir maza saliņa Filipīnās, taču tā krietni atšķiras no tūkstošiem citu Filipīnu salu. 10 kvadrātkilometrus plašā sala nudien tiek atzīta par paradīzi uz zemes. Baltas koraļļu pludmales, tirkīzzils ūdens un palmas ir neatņemama ainavas sastāvdaļa. Reiz tā bija rīsu audzētāju un kazu saimnieku dzīvesvieta, taču tagad tā ir viena no populārākajiem tūristu galamērķiem Āzijā.

Ja tiek plānots doties uz šo pasakaino vietu, noteikti ir vērts doties uz Balto pludmali, kur četru kilometru garumā stiepjas pludmale ar smiltīm kā pūderis. Ikviens, kurš ir apmeklējis Borakaju, piekrīt, ka tās ūdeņi ir fascinējoši. Ne velti šī sala ir guvusi plašu atzinību gan no preses, gan no dažādām tūrisma ceļojumu aģentūrām.

Vērts piebilst, ka tā kā sala allaž bijusi viens no iemīļotākajiem tūristu galamērķiem, tika atzīts, ka neskartajai apkārtnei ir nodarīta postaža. Valdība 2018. gadā nolēma salu apmeklētājiem uz pusgadu slēgt, lai ļautu tai atpūsties no tūristu pūļiem. Gada izskaņā viesi palēnām atkal varēja šo vietu iekļaut savos ceļojuma plānos, tomēr vēl joprojām rit salas atlabšanas process. Plašāk lasi te.

Ja meklē vēl kādu iemeslu, lai dotos uz Filipīnām, ieskaties šeit.

Zilais ezers, Jaunzēlande

Foto: Shutterstock

Ja redzi, kā ezerā šūpojas laiva, ir jāapskatās divreiz, ja ne pat trīsreiz, jo šķiet, ka laiva šūpojas ne uz ūdens, bet gan gaisā. Jā, tieši tik dzidrs ūdens ir Zilajā ezerā.

Šeit iespējams saskatīt katru mazāko gultnes akmentiņu. Zaļās aļģes un dažādie augi veido burvīgu kontrastu ar debesu zilo ūdeni, kas veido maģisku noskaņu. Tiesa, ezers ir mazs, taču tas ir tā vērts, ja sanāk apmeklēt.

Ja vēlies peldēties, tad gan ir jāapbēdina, jo šis ezers tiek īpaši aizsargāts, tajā nedrīkst ne peldēties, ne pa to bradāt. Kā nekā – vietējā uzskata, ka šis ezers ir svēts.

Jaunzēlandē skaistu vietu netrūkst. Idejas citām apskates vietām atradīsi te.

Lefkada, Grieķija

Foto: Shutterstock

Izdari sev pakalpojumu un piefiksē šo salu, ja tevi vilina tirkīzzili ūdeņi un apburoši dabas skati, jo šī noteikti ir vieta, kas tev ies pie sirds.

Te nāksies sastapt varenas klintis, kas stiepjas debesīs no zilā ūdens, ievelkot tevi dvēseliskā mierā un harmonijā. Izklausās pēc lieliskas atpūtas, ne tā? Savukārt, ja sanāk apmeklēt šo salu kādā vēsākā dienā, droši vari izmēģināt kaitbordu, iesaka "Pandotrip".

"Tūrisma Gids" jau iepriekš stāstīja, ka salā atrodas vairākas skaistas un tūristu iecienītas pludmales, tostarp "Egremni" un "Athani", kas tiek dēvēta par labāko. Savukārt "Porto Katsiki", kura atrodas nedaudz uz dienvidiem, gluži tāpat kā "Kathisma", ir oļu klāta, bet "Pefkoulia" būs piemērota tiem, kas vēlas pagulēt saules sakarsētajās smiltīs. Visas pludmales ir lieliski piemērotas ģimenēm.

Tagad ir īstais laiks, lai sāktu plānot ceļojumu uz Grieķiju, tāpēc ielūkojies šeit, lai iepazītos arī ar citām vietām, ko noteikti vērts apskatīt ceļojuma laikā.

Rio da Prata, Brazīlija

Foto: Shutterstock

Aizmirsti Amazoni. Varbūt tā arī ir pati populārākā Dienvidamerikas upe, taču tā nevaldzina ar savu kristāldzidro ūdeni, ko pavisam noteikti nevar teikt par "Rio da Prata".

Vislabāk šo dabas varenību iespējams izbaudīt uz izzināt dabas parkā "Recanto Ecologico Rio da Prata", kas atrodas Brazīlijā dienvidos, aptuveni 50 kilometru attālumā no Bonito. "Lonely Planet" raksta, ka parasti cilvēki šeit dodas pārgājienos, kuru laikā vēro putnus, eksotiskus dzīvniekus, bauda dabu, kā arī dodas izjādēs. Tomēr neatņemama sastāvdaļa, protams, ir arī dzidro ūdeņu baudīšana un zemūdens pasaules iepazīšana snorkelējot. Plašāk par šo parku, kurš reizēm mēdz applūst, lasi te.

Krāšņajā Brazīlijā ir arī citas ievērības vērtas vietas. Ar tām vari iepazīties šeit.

Morēnas ezers – Kanāda

Foto: Shutterstock

Morēna ezers atrodas Banfa nacionālājā parkā, Kanādā. Šis ezers ir tik brīnišķīgs, ka tas, kā vēsta "Pandotrip", pat ir attēlots uz kanādiešu 20 dolāru banknotes – lūk, tik ļoti kanādieši lepojas ar savu dabas brīnumu.

Lūkojoties no attāluma, ezers šķiet netipiski zils, tomēr tas tā ir tāpēc, ka tam apkārt ir minerāļi un cietie ieži. Savukārt, palūkojoties tuvāk, ūdens ir mazāk zils, taču vairāk caurspīdīgs.

Tūristi šeit ir iecienījuši izbraucienus ar kanoe laivām, jo tad var vislabāk saskatīt ezera gultni un kristāla dzidro ūdeni.

Eksuma, Bahamas

Foto: Shutterstock

Bahamas noteikti ir viena no iecienītākajām tūristu apskates vietām, lielākoties pateicoties dzidrajiem ūdeņiem, vēstī "Pandotrip". Tomēr to vidū īpaši jāizceļ Eksuma, kas ir Bahamu apgabals un sastāv no vairāk nekā 300 saliņām, no kurām lielākā meklējama pēc nosaukuma "Great Exuma".

Lai arī visas apkārtnē atrodamās pludmales priecēs ar patīkamām pludmalēm un caurredzamu ūdeni, tieši te meklējama visai interesanta vietiņa jeb "Pigs Beach". Kāpēc interesanta? Jo šeit ne tikai vilina zilie ūdeņi, bet ir iespēja arī peldēties kopā ar brīvdabas cūciņām! Šīs mazās cūciņas, iespējams, pat nenojauš, ka ir laimīgākās cūkas pasaulē – tās dzīvo uz burvīgas salas un plunčājas dzidrajos ūdeņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!