Foto: Vida Press

Kamēr ceļošanas plānu kaldināšana uz kādu laiku jāatliek, bet vēlme izrauties no četrām sienām nekur nav zudusi, rubrikā "Dienas ceļojumu foto" piedāvājam ceļot virtuāli, apskatot dažādu pasaules vietu gan ikdienišķākos, gan spilgtākos momentus. Šoreiz ceļš vedis uz Etiopiju.

Portretu sērija dod iespēju ielūkoties unikālajā cilts ikdienā, parādot, kā viņi izgrezno sejas un izvēlas rotas no dabas materiāliem. Šādā veidā viņi ar ķermeni pastāsta veselu stāstu. Suri cilts šādi uzpošas par godu īpašiem notikumiem, piemēram, ģimenes svētkiem vai ciemiņiem. Tāpat cilts iedzīvotāji uz ķermeņa mēdz radīt īpašas rētas, kuras tiek uzskatītas par skaistām, savukārt sievietes izdaiļojas ar lieliem lūpu riņķiem.

Surma ir vairāku cilšu (suri, mursi, mēnas) grupa, kas dzīvo Dienvidsudānā un dienvidrietumu Etiopijā un gadsimtiem ilgi nodarbojas ar liellopu audzēšanu. Saskaņā ar suri teiksmām, viņi šajā teritorijā ieradušies aptuveni pirms 200 gadiem no Nīlas upes ielejas, jau iepriekš skaidrots "Tūrisma Gidā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!