Foto: Vida Press

Kad atvaļinājums jau aiz muguras vai vēl tikai priekšā, nenāk par ļaunu vismaz virtuāli pasapņot par ceļošanu uz kādu tālāku zemi. Šoreiz rubrikā ''Dienas ceļojumu foto'' piedāvājam ieskatīties tikko nokrāsotu kokvilnas audumu žāvēšanā kādā no Mjanmas peldošajiem ciematiem.

Fotogrāfe amatiere Sāra Voutersa šos brīnišķīgos kadrus uzņēmusi Inles ezerā, Mjanmā, vēstī ''Vida Press''. Fotogrāfijās redzami strādnieki, kuri stāv laivās, lai žūšanai izkarinātu krāsainas kokvilnas auduma loksnes. Interesanti tas, ka audumi tiek izkarināti virs peldošā ciemata mierīgajiem ūdeņiem. Audumi šādi žūst apmēram vienu dienu, bet pēc tam tiek pārdoti tuvējos tirgos kā aizkari, drēbes un galdauti.

Fotogrāfe Voutersa ''Vida Press'' stāsta: ''Inles ezers ir slavens ar saviem peldošajiem ciematiem un vietējo intas iedzīvotāju unikālo dzīvesveidu. Viņu dzīve un kopienas ir pilnībā balstītas uz ūdens. Līdztekus zvejai, tradicionālā amatniecība, piemēram, kokvilnas un lotosa aušana, ir svarīga vietējās ekonomikas sastāvdaļa. Baltā kokvilna tiek nokrāsota un pakarināta virs ūdens, lai saulē izžūtu, un šis process prasa aptuveni dienu.''

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!