Čehijas mazpilsētā Ždjārā pie Sāzavas atrodas viena no oriģinālākajām celtnēm Eiropā, kuru apbrīno apmeklētāji no visas pasaules, – Svētā Jana Nepomuka baznīca. 2018. sākās vērienīgs dievnama remonts, un nu darbi tuvojas noslēgumam.

Kā vēsta "Czech Tourism" pārstāvji, atjaunota baznīcas fasāde, jumts, logi, mēbeles un baroka interjera dekorācijas. Viss interjers ir atguvis sākotnējās krāsas un materiālus, ko celtnieki izmantoja pirms 300 gadiem. Tagad baznīca ir atvērta, bet vēl norit pēdējie darbi, ko plānots pabeigt šogad.

Sv. Jana Nepomuka baznīca uz Zaļā kalna ir arhitekta Jana Blažeja Santini-Aihela (Jan Blažej Santini-Aichel) darbs. Neparastā celtne iekļauta UNESCO mantojuma sarakstā. Kā uzsver tūrisma eksperti, šī ir vieta, kura ir jāapmeklē ikvienam, kam nav vienaldzīgs arhitektūras mistiskais un neparastais skaistums.

Leģenda vēsta, ka vietā, kur nomira Svētais Jans Nepomuks, Vltavas upē parādījies piecstaru kronis. Tāpēc Svēto Janu Nepomuku simbolizē piecstaru zvaigzne, simbols, kurš iekļauts daudzos baznīcas elementos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!