Foto: Vida Press

Rīsu nūdeles, šķiet, lielākajai daļai cilvēku asociējas ar bezgala gardu un eksotisku ēdienu. Bet – vai kādreiz esi domājis par to, kā tās nonāk uz tava šķīvja? Šoreiz rubrikā ''Dienas ceļojumu foto'' piedāvājam paviesoties kādā Bangladešas rūpnīcā un ielūkoties rīsu nūdeļu izgatavošanā.

Fotogrāfs Abduls Momins iemūžinājis Bangladešas ziemeļos esošās Kahalo Upazila rūpnīcas ikdienu, kur plānās rīsu nūdeles izkarina žāvēšanai un iepako strādnieces sievietes, vēstī ''Vida Press''. Šīs ''Vermicelli'' nūdeles tiek pagatavotas no karsta ūdens un rīsu miltiem – abas sastāvdaļas tiek papildinātas ar raugu, bet pēcāk iegūtā ''mīkla'' sagriezta plānās, dzijai līdzīgās strēmelēs, kuru garums ir aptuveni 1,5 metri.

Sagrieztās strēmeles tiek izkarinātas uz bambusa kokiem, kur tās saules gaismā karājas un žūst divas dienas. Kad nūdeles ir izžuvušas, tās tiek nokrāsotas brūnas un sapakotas pārdošanai.

''Tas ir sezonāls bizness, kas ik gadu darbojas vienu mēnesi. Bangladešā rīsu nūdeles ir ļoti slavenas: musulmaņi tās vāra ar cukuru, pienu un riekstiem un kā tradicionālu ēdienu ēd svētajā ramadāna mēnesī. To izgatavošanas process ir ļoti vienkāršs, un pēc tam, kad tās ir iepakotas tirdzniecībai, tās tiek nosūtītas uz dažādiem Bangladešas rajoniem,'' ''Vida Press'' stāsta Momins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!