Foto: Vida Press

Kāda ir tipiska dzīves aina Bangladešā? Lauksaimnieki tur dienu no dienas ar laiviņām brauc pa šauriem un reizē arī apburoši skaistiem kanāliem, kuri pārpildīti ar ūdensrozēm, lai novāktu rozā ziediņus, ko pēcāk tirgos pārdot, raksta "VidaPress".

Tiklīdz saule uzlec, tā vietējie Satla ciemata lauksaimnieki ieved savas koka laivas tuvējos ezeros un līdz pusdienaslaikam novāc smalko ūdensrožu ziediņus.

Viņus nevar nepamanīt – viņi valkā ar rokām darinātas bambusa cepures, kas pasargā no pārkaršanas.

Kāds 26 gadus jaunietis, kuram ir četru gadu pieredze fotografēšanā, Muhameds H. Sarkers paskaidroja: "Satla ir lielākais ūdensrožu ciems Barisalā, Bangladešā, kur lielākā daļa iedzīvotāju ir lauksaimnieki un zvejnieki." Kas nav pārsteidzoši, arī bērni iesaistās šajā vākšanas procesā – peldoties ezerā, viņi novāc ziedus, un pēc tam saņem samaksu. Bangladešā šis process notiek no augusta līdz novembrim.

Viņš pastāstīja arī to, ka tur ir pieejami visdažādākie ūdensrožu veidi, bet visbiežāk sastopamas tieši ūdensrozes ar rozā ziedlapiņām. Ziedi tiek izmantoti kā dārzeņi ēdienu pagatavošanai, kā arī, protams, tiek pārdoti vietējos tirgos.

Fotogrāfs par iemūžinātajiem foto "Vida Press" sacījis: "Man tik ļoti patīk uzņemt šīs bildes. Ir patiešām interesanti redzēt, cik daudz šeit ir ūdensrožu. Katrs zieds ar rokām tiek rūpīgi novākts."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!