Foto: Shutterstock

Vaiomingas štatā, ASV, meklējams īsts dabas brīnums, kas pārsteidz ne vien ar unikālajām formām, bet arī ar faktu, ka tas ir pirmais pasludinātais nacionālais piemineklis ASV. Tas ir Velna tornis.

Ir vairākas zinātniskas versijas par to, kā šis klinšainais kalns ieguvis savas formas, tikmēr tautās klīst arī nostāsti par pārdabiskiem spēkiem, kā arī, protams, arī pa kādai leģendai.

Viena no tām vēsta par divām meitenēm, kuras spēlējušās apkārtnē, kad ieraudzījušas milzu lāčus. Meitenes izbīlī bēgušas prom no meža zvēriem un uzrāpušās kādas klints virsotnē, kur tās lūgušās, lai tiek izglābtas. Klints, sadzirdēdama izmisīgās lūgšanas, sāka stiepties pretī debesīm, pasargājot meitenes, bet lāči nevarīgi centušies uzrāpties pa stāvo nogāzi, klintīs atstājot stipro nagu skrāpējumus.

"Culture trip" skaidro, ka šī vieta radusies pirms 50 miljoniem gadu. Klints ir tik vilinoša, ka ik gadu tajā cenšas uzrāpties vidēji seši tūkstoši klinšu kāpēji, tomēr šo vietu iecienījušas arī dažādas vietējās ciltis, kas ap tuvējiem kokiem sasējuši lūgšanu drāniņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!