Foto: facebook.com/aeiou11235
Noplukušas Ziemassvētku vecīša ģīmetnes, rūķīši un ziemeļbrieži, kuri iekārtojušies starp palmām. Tieši tādu ainu nāksies redzēt Brazīlijā, kur ceļa malā pamests jau gadiem atrodas atrakciju parks "Albanoel" Ziemassvētku tematikā.

Atrakciju parka izveide bijusi kāda vietējā politiķa ideja, kurš bija nolēmis atklāt neiedomājami milzīgu izklaides vietu, kas stieptos 30 kvadrātkilometru plašumā, minēts CNN.

Bija plānots, ka lielajā parkā tiks apspēlētas vairākas tematikas un tajā sev kaut ko interesantu varēs atrast ikviens. Parka izveide tika uzsākta, taču 2004. gadā idejas autors gājis bojā, atstājot grandiozo parku bez aizstāvja un entuziastiska darbu vadītāja. Līdz tam mirklim parks bija tikai daļēji iekārtots un tajā atradās vien Ziemassvētku tematikā rotāts atrakciju stūrītis. Bet pārējā parka teritorija savas pārmaiņas tā arī nekad nesagaidīja – atlikušie darbi parka labiekārtošanā drīz vien tika pārtraukti.

Ziemassvētku parkā bija ieguldīti lieli līdzekļi, tāpēc parks ar ūdens slidkalniņu, koncertu zāli un pat iespaidīgu torni, uz kuriem satupuši ziemeļbrieži, tika pabeigts un atklāts interesentiem, skaidrots "Atlas Obscura". Tiesa, ilgi gan parka durvis nebija atvērtas un drīz vien arī šī parka daļa tikai pamesta novārtā.

Kopš tā brīža pagājuši jau daudzi gadi, un tagad "Albanoel" parks ir pilnībā atstāts dabas rokās. Krāsas vairs nav tik spilgtas kā agrāk, sastatnes sākušas rūsēt un daudz kas jau ir sabrucis. Ziemassvētku parks izstaro netipiski drūmu svētku noskaņu, taču piesaista ziņkārīgākos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!