Foto: Publicitātes foto
Aicinot doties iepazīt Balvu un Viļakas pilsētas, kā arī Baltinavas ciemu, izveidoti trīs audiogidu maršruti pa Balvu novadu. Audiogidus bez maksas var noklausīties vietnē vai aplikācijā "izi.Travel" latviešu valodā, informē Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centrs.

Ziemeļlatgales apceļotāji aicināti izstaigāt visus trīs piedāvātos maršrutus, klausoties interesantus stāstus un uzzinot mazāk zināmus faktus par nozīmīgākajiem apskates objektiem, kā arī atklāt Balvu novada bagāto kultūrvēsturisko mantojumu.

Audio gida maršrutos iekļauti teksti, vēsturiskās un mūsdienu fotogrāfijas, kā arī audio ieraksti par nozīmīgākajiem apskates objektiem – kulūrvēsturiskām ēkām, pieminekļiem, vides un dabas objektiem.

Audiogida lietošana

Katrs maršruts veidots tā, lai to uzsākot, būtu redzama karte un tava atrašanās vieta. Tālāk ir jāvirzās uz izvēlēto objektu. Kartes labajā pusē, uzspiežot uz punktiņa, rādīsies audio zona, ieejot šajā teritorijā, informācija par objektus sāks skanēt automātiski.

Audio gidus var apskatīt un noklausīties arī "izi.travel" mājaslapā: "Balvi" šeit, "Viļaka - senā Marienhauzena" šeit, "Baltinava laiku griežos" šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!