Agrie rudens rīti ir īstais laiks, lai baudītu pasakainus saullēktus pie dabas. Lielais Ķemeru tīrelis joprojām ir viena no iecienītākajām saullēktu vietām – dzestrajos rītos purvu grezno rozā saullēkta toņi, violeto viršu ziedēšana, novērojami arī gājputni. Arī šogad jau ir sākusies pasakaino saullēktu sezona, kuru baudīt dodas dabas mīļotāji, stāsta Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Zane Leite.

Lielā Ķemeru tīreļa purva taka jau sen ir populāra vieta, kur cilvēki dodas baudīt fantastiskus saullēktus. Arī šis gads nav izņēmums! Taču Ķemeru tīrelī var ne tikai priecāties par saullēktiem un saulrietiem, bet arī vērot Latvijas dabas dažādo floru, kuru nav skārusi cilvēku darbība. "Teiksmaina pastaiga pa dēļu laipām neskartā augstajā purvā aizvedīs sūnu, purva priedīšu, akaču, tumšu ezeriņu un vaivariņu smaržas valstībā. Uzmanīgi ieskatoties, var ieraudzīt gan kukaiņēdāju augu – raseni, gan dažādus putnus – purva tilbīti, balto cielavu, koku čipsti, bet varbūt tālumā dzirdēsi dzērves," informē Dabas aizsardzības pārvalde.

Kaut arī taka ir atvērta visu gadu, tomēr rudens agrie rīti Ķemeru purvā ir kas pavisam īpašs. Saulei paceļoties virs koku galotnēm, purvu piepilda maigi zeltaina krāsa, bet dzestrais rīta gaiss dzenā tvaiku mutuļus virs purva ūdens atvariem. Tā noteikti var kļūt par vienu no skaistākajām pastaigām rudenī. Tikai jāatceras par siltām drēbēm un termosu ar gardu tēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!