Poļu fotogrāfs Rafals Ničs (Rafal Nycz) sava ceļojuma laikā iemūžinājis gleznainas un mierpilnas Gruzijas lauku un kalnu ainavas, dodoties uz augstāko apdzīvoto vietu Eiropā.

Rafalam ir 30 gadi, un viņš kopā ar draudzeni devies divas nedēļas garā braucienā ar velosipēdiem pa Gruzijas laukiem un, protams, gleznainajiem kalniem. Pāra mērķis bijis sasniegt augstāko kalnu ciemu Eiropā Ušguli (Ushguli).

Brīnišķīgās, gleznām līdzīgās fotogrāfijas uzņemtas Svaneti reģionā, cauri kuram pāris devies kalnā, lai nokļūtu pie galamērķa. Fotogrāfijās redzamas gan brīnišķīgas ainavas, gan skarbā, tradicionālā saimniekošana un cilvēku dzīve Gruzijas laukos.

Redzams, ka augstāko Eiropas apdzīvoto ciemu ieskauj zaļi kalni un kailas, skarbas Kaukāza virsotnes. "Ceļojuma laikā redzējām tiešām satriecoši skaistas ainavas un satikām ļoti viesmīlīgus cilvēkus," par izslavēto gruzīnu viesmīlību "Vida Press" stāsta Rafals. "Ideja, apceļot šo zemi, man radās pēc nejauša Ārona Hjueja raksta par Ušguli izlasīšanas žurnālā "National Geographic". Tas mani iedvesmoja nākamajam ceļojumam."

Ušguli atrodas starp Kaukāza kalnu virsotnēm – aptuveni 2100 metrus virs jūras līmeņa, reģionā, kas ir visai reti apdzīvots. Ušguli ir interesants arī ar to, ka tas patiesībā nav viens ciems, bet gan četras atsevišķas komūnas, kas atrodas kalnos, netālu viena no otras Gruzijas ziemeļos.

Svaneti ir mītu un leģendu pārpilns reģions. Tas uzskatāms pat par slavenās Zelta aunādas mājvietu. Jaunākos laikos Svaneti pazīstama kā vieta, kur slēpjas dažādi bandīti, bet tā slavena arī ar izciliem viduslaiku nocietinājumiem, kā arī šajā reģionā interesanta ir pamatiedzīvotāju svanu valoda, kultūra un tās mantojums.

Vairāk par šo reģionu lasiet šeit.

twitter
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!