Foto: Vida Press
Pircēji, pārdevēji un vienkārši interesenti ceļu uz tirgu mēro laivās – garos un šauros peldlīdzekļos, kas piekrauti ar labumiem, slīd lejup pa upi. Šādi skati novērojami salu valstī Indonēzijā, Kalimantāna salā.

Nelielās laivas graciozi lavierē pa ūdeni un tad, kad kāds vēlas iegādāties tirgotāju laivās esošos labumus, pircēju un pārdevēju laivas vienkārši tiek sastumtas tuvu blakus, un andele var iet vaļā.
Tipiska šeit ir augļu un dārzeņu tirdzniecība, bieža parādība ir arī barters jeb apmaiņa, kurā iegūt citas nepieciešamās lietas, raksta Vida Press. Kad izdevīgi darījumi noslēgti un tirgošanās pabeigta, pircēji un pārdevēji var vai nu paši airēties uz krastu, vai arī nostopot un pieāķēties kādai motorlaivai ķēdē.

Vida Press publicētajās fotogrāfijās redzams, kā laivas savienotas un tās velk lielāks braucamrīks. Šādā ķēdē bieži esot savienotas pat 20 laivas. Attēlu autors ir fotogrāfs Fauzens Maududins (Fauzan Maududdin), un tās uzņemtas Lokbaintas peldošajā tirgū Kalimantānas dienvidos, Indonēzijā. Kalimantāna jeb Borneo ir sala Lielajās Zunda salās, tā trešā lielākā sala uz Zemes. Interesanti, ka tā ir vienīgā sala, kuras teritorijā atrodas triju valstu teritorijas.

Fotogrāfs Maududins regulāri dodoties uz šo peldošo tirgu, kur tirdzniecība notiek Martapuras upē. Viņš stāsta, ka daudzi tirgotāji ik dienas savās laiviņās turp mēro ceļu pa upi.

Foto: Vida Press

Maududins, kas pats ir no Borneo dienvidu pilsētas Amuntajas, stāsta, ka mazās laiviņas, kurās tiek pārvadātas preces, sauc par "Jukung", un tās tradicionāli ir airu laivas. Tādēļ, ja tirgoņiem jādodas tālākā ceļā, viņi parasti samaksājot lielāko laivu jeb "Kelotok" īpašniekiem, lai viņus aizvelk līdz vajadzīgai vietai. "Šī ir tipiska ikrīta vai ikvakara aina peldošajā tirgū. Šajās fotogrāfijās redzams, kā visi dodas mājup no tirgus," stāsta fotogrāfs.

Jāpiebilst, ka peldošie tirgi ir arī viens no iespaidīgākajiem apskates objektiem Vjetnamā. Tāpat šādi tirdziņi atrodami arī lauku reģionos Taizemē. Savukārt vienīgais peldošais ziedu tirgus atrodas Amsterdamā – tur visi ziedi izvietoti mājās uz laivām. Tas ir atvērts katru dienu nedēļas nogalēs.

Tāpat jāatgādina, ka ceļotājiem vairs nav nepieciešama vīza, lai apmeklētu Indonēziju. Vairāk par ceļošanas noteikumiem uz šo valsti lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!