Foto: Shutterstock
Lai arī, iespējams, nelīdzinās tipiskām pilīm, "Dar al-Hajar" jeb Akmens pils, kas uzcelta uz klints, ir ne mazāk fantastiska.

Akmens pils atrodas Jemenā. Tā celta 1930. gadā, bet, kā skaidrots "Atlas Obscura", pastāv iespēja, ka jau pirms tam tur atradusies kāda ēka, kas vienkārši pārbūvēta. Bija plānots, ka ievērojamā ēka kalpos kā garīgā līdera vasaras māja. Pēc mājas īpašnieka nāves ēka ģimenē palika līdz 1962. gadam, minēts "The Vintage News". Tagad iespaidīgais nams vairs nepilda privātās rezidences funkcijas.
View this post on Instagram

A post shared by BOSS ® (@_b.o.s.s) on May 4, 2017 at 2:56am PDT

Dižā Akmens pils ir pārvērsta muzejā. Apmeklētāji var izložņāt jebkuru kaktiņu šajā piecstāvu mājā. Istabas savieno neliels kāpņu labirints, kas nama izpēti padara vēl interesantāku. Vērts piebilst, ka pils ir veidota kā cietoksnis – tajā ir šaušanas platforma, lai aizstāvētos no uzbrucējiem, kā arī tai ir sava ūdens padeves sistēma, lai varētu bez liekām raizēm izturēt aplenkumu, minēts "The Vintage News".

View this post on Instagram

A post shared by Burhanuddin S Qutbi (@bsqutbi) on Oct 30, 2018 at 8:41am PDT

Lai arī, protams, apskatīt Akmens pils iekštelpas ir visai aizraujoši, jo ļauj aplūkot interesantos arhitektūras risinājumus, tieši unikālā atrašanās vieta ir tas, kas šo apskates objektu padara tik īpašu. Uztupusi uz klints, ēka tiešām izskatās gluži kā fantāziju namiņš.

View this post on Instagram

A post shared by Architecture (@dontwastespace) on Aug 4, 2018 at 5:23am PDT

Šī nebūt nav vienīgā interesanti apbūvētā klints, kas izpelnījusies tūristu uzmanību. Šeit vari apskatīt sešas vēl tikpat skaistas un netipiskas būves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!