Purva ezeriņi, lāmas, akači un priežu mežs būs nesteidzīga un gleznaina pastaiga pa vienu no Latvijas bagātībām – Purezera dabas taku. Maršruts der ikvienam dabas mīļotājam gan gados vecākam, gan ģimenēm ar bērniem, jo nesagaida lieli fiziski pārbaudījumi, ir iestaigāta taka, tiltiņi un mitrākajās vietās dēļu laipas.

Pusotras stundas braucienā no Rīgas, Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta teritorijā Alojas novadā atrodas bagātību pilnā Purezera dabas taka. Trīsarpus kilometrus garās takas izstaigāšana prasīs aptuveni divas stundas. Dažbrīd jāstaigā pa šauriem koka celiņiem, citu brīdi atkal atgriezies uz skujām piebiruša, sūnu ieskauta ceļa.

Ejot pa taku, paveras gleznaini purva ezera skati un augstā purva ainava. Augstie purvi jeb sūnu purvi ir cilvēku darbības maz ietekmēti. Kā teikts Dabas aizsardzības pārvaldes mājaslapā, tad pie Purezera dominē sfagnu sūnas, kas ir galvenā kūdras sastāvdaļa. Tā kā purvs ir neskarts, tad var paveikties ieraudzīt kādu zvēriņu vai interesantu putnu sugu, kas šo vietu izvēlējušies par savām mājām.

Labiekārtotajā teritorijā pieejami Latvijas valsts mežu uzstādītie informācijas stendi, kas iepazīstinās ar apkārtnes nozīmīgākajām vietām un augiem. Īpaši romantiski papusdienot varēs izvietotajās piknika vietās, kas ierīkotas abos ezera galos, virs ūdens. Pikniku unikālu radīs pasakainais skats uz ezeru, kā arī apkārt augošie koki un papardes. Plašāk par dabas taku lasi šeit.

Dabas un ceļojumu entuziaste Diāna Nemme–Dubinska pirms nedēļas devās pastaigā cauri Purezera dabas takai. Ielūkojies viņas radītajā foto galerijā, lai iedvesmotos savam nākamajam izbraucienam dabā, kā arī apskati Diānas sociālo tīklu kontu Instagram.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!