Foto: Vida Press

Tūrisms, kas ārpus šīs pasaules – tā raksturojams kompānijas "Space Perspective" piedāvātais piedzīvojums kosmosa kuģa "Neptūns" kapsulā. Tā ir pirmā atpūtas telpa, kas paceļas 100 000 pēdu jeb nedaudz vairāk kā 30 kilometrus virs Zemes.

Kā teikts "Space Perspective" mājaslapā, pacelties stratosfērā vienlaicīgi var astoņi pasažieri, un kosmosa kuģis atiet no NASA Kenedija Kosmosa centra Floridā. Ceļojums līdz ar rītausmu, lai lēnajā divu stundu pacelšanās laikā ceļotāji var izbaudīt austošās saules skatus pa pusotru metru augsto logu. Turklāt "Space Perspective" apgalvo, ka kapsulas panorāmas logi ir lielākie logi, kas jebkad nonākuši stratosfēras augstumos.

Kapsulas interjers veidots no ilgtspējīgiem materiāliem, kā arī ietver vairākas ekstras – dzērienu bāru, pielāgojamus krēslus, kā arī informatīvos ekrānus par pacelšanās augstumu un pašreizējo atrašanās vietu. Tāpat lidaparātā iespējams rīkot saviesīgus pasākumus vai izzinošas lekcijas, kas iekļaujas noteiktajā pasažieru ierobežojumā.

Vidējais lidojuma laiks ir sešas stundas. Tas noslēdzas ar divu stundu nolaišanos, piezemējoties okeānā, kur apmeklētājus un pašu kosmosa ierīci pārvietošanai sagaidīs kuģis.

Jāatzīmē, ka izbrauciens ar kosmosa kuģi "Neptūns" pašlaik maksā 125 000 ASV dolāru jeb aptuveni 115 754 eiro. Turklāt rezervācijas iespējams veikt ne ātrāk kā uz 2024. gadu, viss nākamais gads jau ir pilnībā izpārdots. Plašāku informāciju var atrast projekta mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!