Foto: Vida Press
Fotogrāfs Džefrijs Milšteins iemūžinājis iespaidīgas Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas ainavas no putna lidojuma. Džefrijs ir plaši pazīstams fotogrāfs, kura firmas zīme ir pilsētu fotogrāfijas no liela augstuma, kas parāda to gleznaino kopainu. Līdz šim viņš iemūžinājis ASV skatus, bet tagad pievērsies arī Eiropai.

Lai fotografētu Londonu no augšas, Džefrijs Milšteins iznomājis helikopteri un septembra sākumā pacēlies virs lielpilsētas, raksta "Vida Press". Viņa darbos redzamas ļoti atpazīstamas, pat ikoniskas ainavas, kas iemūžinātas pa atvērtajām lidaparāta durvīm.

Foto: Vida Press

Fotogrāfijās redzama gan Londonas slavenā biroju ēka, kas neformāli tiek dēvēta par "Pipargurķīti" ("Gherkin"), gan Bakingemas pils, panorāmas rats "Londonas acs" un Temza naktī, kā arī citas skaistas vietas. Interesanti, ka fotogrāfam bijusi tikai viena stunda laika, lai iemūžinātu visu, ko viņš vēlējies, raksta "Vida Press".

Pats viņš par to stāsta šādi: "Sagadījās tā, ka biju Londonā kopā ar savu 20 gadus veco meitu Lūsiju un bija tikai viena diena, kad laiks bija pietiekami labs, lai puiši no "Arena Aviation" varētu mani izvizināt ar helikopteru. Tā nu es to izmantoju. Arī mana meita brauca līdzi, jo viņai ļoti patīk helikopteri. Pilots sazinājās ar gaisa satiksmes dispečeru un saņēma atļauju lidot virs vietām, ko gribēju fotografēt. Piemēram, lai fotografētu "Pipargurķīti" mums vajadzēja pacelties ļoti augstu un tika dots laiks tika dažas minūtes, lai es varētu ātri ķert kadrus. Kopumā man bija stunda laika fotografēšanai. Es visu labi izplānoju, tā laiks būtu pēc iespējas efektīvāk izmantots, saule būtu nedaudz virs horizonta, bet pēc tam pilsēta tītos tumsā. Man bija jāstrādā ātri. Tā nu varēju iemūžināt arī dažas vietas Vaterlo rajonā dažādās gaismās." Viņš arī atzīst, ka šī fotosesija bijusi ļoti dārga, bet, viņaprāt, izdošoties fotogrāfijas veiksmīgi pārdot.

Foto: Vida Press

Šī nav pirmā šāda veida fotosesija, ko veicis Džefrijs. Viņa darbu Ņujorkā varat novērtēt šeit, bet Kubas ielu tirgotaviņas apskatīt te.

Lūk, arī slavenie kadri no Londonas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!