Foto: AFP/Scanpix/LETA
Katru gadu Ķīnas pilsēta Harbina pārvēršas par īstu ziemas karaļvalsti, jo tur norisinās ikgadējais sniega un ledus festivāls.

Šogad festivāla teritorija plešas vairāk nekā 750 000 kvadrātmetru plašumā, minēts "Business Insider". Tas ir lielākais sniega un ledus festivāls pasaulē, kurš šogad norisinās jau 35. reizi, skaidrots CNN.

Sniega valstībā iespējams aplūkot dažādas interesantas ziemas instalācijas un skulptūras, ko izveidojuši mākslinieki no 16 valstīm. Lai arī ekskursija ir iespaidīga dienas laikā, pavisam krāšņi šī sniega valstība izskatās naktī, kad visas skulptūras tiek izgaismotas.

Oficiāli ikgadējais pasākums interesentus aicina no 5. janvāra līdz 5. februārim, tomēr bieži vien dažas skulptūras iespējams apskatīt agrāk, kā arī, ja laikapstākļi ir pateicīgi, skulptūras rotā Harbinu arī pēc tam.

"Tūrisma Gids" atgādina, ka no 8. līdz 10. februārim 21. reizi arī Jelgavā norisināsies iemīļotais ledus skulptūru festivāls, kas ik gadu priecē ar interesantiem ledus veidojumiem. Plašāk par festivālu lasi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!