Foto: Vida Press
Ja esi no tiem cilvēkiem, kas bufetē kārto traukus pēc izmēra, bet grāmatas rindo ne tikai pēc alfabēta, bet arī ievērojot krāsas, tad šo tekstu labāk neturpināt lasīt un nekādā gadījumā nedrīkst aplūkot fotogrāfijas, jo tu noteikti vēlēsies doties uz Lavenhemu Lielbritānijā, lai visu tur savestu kārtībā, raksta "Turgid.lv".
View this post on Instagram

A post shared by Matt Howling (@matthowling) on Nov 9, 2018 at 9:43am PST

Nelielais Lavenhemas ciems (tajā ir vien 1700 iedzīvotāji) Safolkas grāfistē plašāku atpazīstamību iemantoja 15. gadsimtā – tas kļuva izslavēts, pateicoties vilnas un tās izstrādājumu tirdzniecībai. Andeles ritējušas tik labi, ka ciems strauji audzis un vairojis savu turību. Runā, ka Lavenhemā viesojies pat toreizējais britu monarhs Henrijs VII, kurš gan tur kā sev tīkamāko nodarbi izvēlējies dažu turīgāko dzimtu sodīšanu par "pārmērīgu" bagātību.

View this post on Instagram

A post shared by Nick Hamlyn (@nickhamlyn) on Oct 29, 2018 at 9:40am PDT

Ciems strauji audzis, līdz ar to audzis arī to cilvēku pulks, kas te vēlējās apmesties uz dzīvi. Būvniecības bums uzlika savu "kvalitātes" spiedogu – bieži vien cieminieki mājas būvei izmantoja neizžuvušus kokmateriālus, kas ar laiku deformējās, un tas atspoguļojās namu izskatā.

View this post on Instagram

A post shared by Simona Marri (@simona.ladytraveller) on Nov 19, 2018 at 6:18am PST

Par nelaimi fortūna ir nepastāvīga, Lavenhemas ziedu laiki beidzās tikpat strauji, kā sākušies. Netālu esošajā Kolčesterā apmetās holandiešu ieceļotāji, kas sāka tirgot daudz vieglāku, modīgāku un lētāku apģērbu nekā lavenhemieši.

View this post on Instagram

A post shared by MoreBiggerSnacks (@morebiggersnacks) on Nov 11, 2018 at 8:15am PST

Lavenhemā ieplūstošā naudas plūsma pamazām samazinājās, līdz pavisam apsīka. Izrādījās, ka lavenhemiešiem nav naudas, lai salabotu savas sašķiebušās mājas, nemaz nerunājot par jaunu namu būvniecību.

View this post on Instagram

A post shared by neuhold.photography (@kaimichaelneuhold) on Nov 10, 2018 at 10:21am PST

Tā nu cieminieki dzīvoja savos šķībajos mitekļos, līdz pēkšņi izrādījās, ka citiem šie greizie nami šķiet apburoši. Naudas plūsma uz Lavenhemu atjaunojās, bet šoreiz to nesa tuvi un tāli ceļotāji, kuri brauca lūkoties savdabīgo arhitektūras kļūdu. Lai izceltu namu dabiski radušos šķībumu, cieminieki nolēma savus namus rotāt ar taisnām, vertikālām līnijām, un tā Lavenhema kļuva par vēl pievilcīgāku apskates objektu.

View this post on Instagram

A post shared by Tom Bradley (@tombradleyuk) on Nov 10, 2018 at 4:51am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!