Foto: Foto: Mārcis Kalniņš, celojumupiezimes.lv
Savdabīgas vietas allaž piesaista cilvēkus. Un Barencburga nav izņēmums – tajā nesastapsi daudz iedzīvotāju, bet tās stāstu iespējams sajust, pastaigājoties pa pilsētiņas ielām.

Barencburga savu vārdu ieguvusi, pateicoties holandiešu pētniekam Vilemam Barencam, kurš 1596. gadā atklāja Svalbāru. Lai arī tā vēsturisko notikumu gaitā, tostarp Otrajā pasaules karā, daudz cietusi un mājas izskatās relatīvi jaunas, tā ir savdabīga vietā, kurā sajūtams senatnes šarms.

Kā skaidrots tūrisma ceļvedī "Visit Svalbard", Barencburgā dzīvo aptuveni 450 strādnieki, kas darbojās Krievijai piederošā ogļu raktuvju kompānijā ar nosaukumu "Arctickugol". Tur atrodama gan spēkstacija, gan bērnudārzs un skola, slimnīca, kā arī pat sporta un kultūras centrs un viesnīca.

Foto: Foto: Mārcis Kalniņš, celojumupiezimes.lv

Lai arī raktuvēs vēl joprojām kūsā dzīvība un darbs rit raiti, pēdējos gados tas piesaistījis arī uzmanību kā tūrisma galamērķis, kurp iespējams nokļūt arī organizētas ekskursijas.

Foto: Foto: Mārcis Kalniņš, celojumupiezimes.lv

Ceļojumu uz raktuvēm var apvienot ar fascinējošu ainavu baudīšanu, interesantu vēsturi, vietējo tradīciju atklāšanu, kā arī daudzām citām aktivitātēm, tostarp haskiju audzētavas uzmeklēšanu un interesantu pareizticīgo baznīcas apskati.

Foto: Foto: Mārcis Kalniņš, celojumupiezimes.lv

Barencburgu iespējams apciemot, dodoties turp ar laivu vasarā vai ar sniega motociklu ziemā. Turp ved vairākas kompānijas, taču, ja ir vēlēšanās doties vienatnē, process nebūs tik vienkāršs, jo nepieciešams nokārtot vairākas lietas, tostarp sagādāt aizsardzības aprīkojumu polārlāču sastapšanas gadījumā, minēts "Visit Svalbar".

Foto: Foto: Mārcis Kalniņš, celojumupiezimes.lv
Lūk, fotopastaiga pa Barencburgas ieliņām, kur nesen pabijis arī ceļotājs Mārcis Kalniņš. Citus Mārča Kalniņa piedzīvojumus un ceļojumu aprakstus lasi blogā "Ceļojumu piezīmes", kā arī seko "Instagram" un "Facebook"
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!