Foto: Gints Mucenieks
Tornis ar skatu uz Lietuvas skaisto Rubiķu ezeru meklējams Bijeiķos, Anīkšču rajonā. To plašāk pazīst pēc diviem nosaukumiem – Rubiķu vai Biķeiju skatu tornis, vienam nosaukumam atsaucoties uz blakus esošo ezeru, bet otram – uz vietu, kur tas atrodas.

Kā skaidrots tūrisma ceļvedī "Visit Aukstaitija", tornis tur uzcelts 2010. gadā, un kopš tā laika tas izpelnījies Lietuvas apceļotāju uzmanību.

Tornis meklējams neliela kalniņa virsotnē, un tas ir 15 metrus augsts, ļaujot paraudzīties uz apkārtni no diezgan varena rakursa. Galu galā Aukštaitijas reģiona dabas ainavas prot pārsteigt, turklāt labos laikapstākļos vajadzētu tālumā saskatīt arī trīs baznīcu, proti, Debeiķu, Leļūņu un Alantas torņus.

Pats ezers ir visai varens – tas sniedzas nepilnu 10 kvadrātkilometru plašumā. Kas interesanti, ezerā atrodas vairākas salas, un tieši no skatu torņa tās var saredzēt vislabāk.

Foto: Gints Mucenieks

Ja esi nolēmis par labu atpūtai šajā kaimiņzemē, idejas, kā pavadīt laiku, netrūks. Izpēti savas iespējas un meties mazajā piedzīvojumā. Idejas apskates objektiem atradīsi šeit.

Foto: Gints Mucenieks
Savukārt turpinājumā fotogrāfa Ginta Mucenieka iemūžinātie foto no šī varenā skatu torņa.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!