Foto: AP/Scanpix
Jūlija beigās Šveicē atklāts jauns gājēju tilts, kas kļuvis par garāko iekarināmo trošu tiltu pasaulē, vēsta "CNN". Šķērsojot tiltu, paveras burvīgs skats uz Matehornu un Veishornu, kā arī Bernes Alpiem.

Jaunajam tiltam, kas slejas aptuveni 85 metrus virs zemes, dots Čārlza Kuonena – lielākā sponsora, psihologa un vīndara vārds. Arī agrāk šajā vietā bijis tilts, taču tas tika sadragāts klinšu nogruvuma laikā.

Foto: AP/Scanpix

494 metrus garais tilts atrodas starp diviem Šveices ciematiem – Cermati (Zermatt) un Gračenu (Grachen). Ielejas šķērsošana vidēji aizņem trīs līdz četras stundas, taču šobrīd, ejot pat tiltu, otrā pusē iespējams nonākt aptuveni 10 minūtēs.

Foto: AP/Scanpix

Augstums šajā vietā ir visnotaļ liels, tāpēc cilvēkiem, kuriem bail no augstuma, gājienu pār šo tiltu vajadzētu apdomāt divreiz. Cernates tūrisma centra pārstāvji interesentiem iesaka šo tiltu šķērsot lielākā kompānijā, nevis individuāli, jo, paraugoties uz leju, cilvēkam var sareibt galva. Ja kompānijā būs vēl kāds, šis cilvēks varēs otru pasargāt.

Foto: AP/Scanpix
Foto: AP/Scanpix
Foto: AP/Scanpix
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!