Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Ko darīt ar tūkstošiem tukšu stikla pudeļu? Nodot veikalā? Izmest? Bet varbūt labāk izveidot brīvdabas mākslas galeriju? Tā rīkojies bārdainais mākslinieks Elmers Longs (Elmer Long) ASV, izveidojot savā tuksneša rančo interesantu apskates objektu.

Bērnībā viņš kopā ar tēvu tuksnesī vācis visādus krāmus. Kamēr puika tikai apguvis šo amatu, tēvs jau bija savācis milzīgu krāsainu pudeļu kolekciju. Kad viņa tēvs aizgājis aizsaulē, Longs domājis, ko ar to visu iesākt. Domājis, domājis un 2000. gadā viņam prātā iešāvusies lieliska ideja to pielietojumam – tā tapis pirmais pudeļkoks (Bottle Tree). To tapšanā tiek izmantoti arī citi "dārgumi", kas atrasti tuksnesī un citiem vairs nav bijuši vajadzīgi.

Pudeļkoku rančo (Elmer's Bottle Tree Ranch) atrodas Kalifornijā.

Pudeļkoki atgādina pakaramos, tikai uz to galiem nav vis sakārtas cepures, bet gan tukšā tara. Longa īpašumā nu jau "aug" ap 200 pudeļkoki, kas izraisa lielu apmeklētāju interesi. Šī brīvdabas mākslas galerija ne tikai interesanti izskatās, bet vējainā laikā tajā skan arī brīnišķīga mūzika, kas rodas, vējam "aizķeroties" pudeļu kakliņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!