Foto: Shutterstock
Jaunzēlandes "Waiotapu" termālajā rezervātā var atrast daudz burbuļojošus un interesantus ezerus, tomēr, iespējams, šis, kas tiek saukts arī par Velna vannu, ir visinteresantākais un pārsteidzošākais.

Īpašu šo ezeru padara tā koši zaļā krāsa, kas pavisam noteikti izceļas uz pārējo fona.Kā minēts "Atlas Obscura", krāsa radusies, pateicoties sēra nogulsnēm un minerālu mijiedarbībai. Tieši šī iemesla dēļ ezers ir viens no iecienītākajiem tūristu apskates objektiem apkārtnē, jo ļauj paraudzīties, cik gan dažāda un savāda var būt daba.
Foto: Shutterstock

Tiesa, kāpēc ezers ieguvis šādu nosaukumu, īsti skaidrs nav. Tomēr ņemot īpatnējo izskatu, būtu gluži vai neticami, ja tam netiktu piedēvēts kāds ellišķīgs nosaukums.

"Waiotapu" jeb "svēto ūdeņu" valstībā atrodami vairāki interesenti ezeri. Cits iekrāsojies oranžā krāsā, cits nemitīgi un iespaidīgi burbuļo, bet kāds ap sevi apvilcis tvaika kārtu. Šī vieta, kā minēts "Culture Trip", ir viena no iespaidīgākajām vietām, kur vienuviet iespējams aplūkot tik daudz ģeotermālo objektu.

Ko vēl pārsteidzošu apskatīt Jaunzēlandē, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!