Foto: Kadrs no video

Parasti futbola laukums asociējas ar taisnstūrveida figūru, kuru klāj speciāls zālājs, tā malās ir izvietotas tribīnes skatītājiem vai izveidoti kāda cita veida norobežojumi. Taču tā nebūt nav visur – Lofotu (Lofoten) arhipelāgā Norvēģijā atrodas futbola laukums, kam, iespējams, ir viena no skaistākajām apkārtnes ainavām.

Lofotu arhipelāgs Norvēģijas jūrā pie valsts ziemeļrietumu krastiem var šķist aukstākā vieta uz zemes, jo atrodas krietni aiz Polārā loka, bet patiesībā, pateicoties Golfa straumes tuvumam, klimats tur ir diezgan mērens. Šis arhipelāgs tiek saukts par vienu no skaistākajām vietām Norvēģijā, tieši apkārtējās dabas dēļ.

Šī pazīstama kā izcila makšķerēšanas un dabas baudīšanas vieta ar saviem nelielajiem ciemiem, kas pieslējušies pie klintīm fjordu krastos. Tur iecienīti ir arī vaļu vērošanas izbraucieni ar laivām.

Īpašu šarmu šai vietai piešķir fakts, ka te ir maz tūristu – arī par futbola laukumu neviens īsti nezināja, līdz interneta vidē neparādījās tā fotogrāfijas. Tas atrodas nelielā zvejnieku ciematiņā ar nosaukumu Henningsvær, kurā iedzīvotāju skaits ir tikai aptuveni 500 cilvēku, vēsta "Lonely Planet". Šo laukumu, kuru pārsvarā izmanto vietējie brīvā laika pavadīšanai vai amatieru turnīriem, ierobežo burvīgā Norvēģijas daba, jo arī sēdvietas te nav izbūvētas.

Nelielu, ierobežojošu sienu apkārt laukumam veido ne pārāk augsti akmeņi, kas būtībā ir vienīgais "glābiņš", lai bumba neielidotu jūrā! Ja arī tu kādreiz uz turieni aizbrauktu, iespējams, vietējie ļautu uzspēlēt kādu maču ar viņiem, jo iedzīvotāju skaits ir neliels, tātad arī potenciālo spēlētāju skaits ir mazs.

Runājot par Lofotu salām kopumā, pilnīgai romantikas idillei tur ieteicams apmesties zvejnieku mājiņā ūdens krastā un baudīt patīkamu sabiedrību un neskartās dabas skaistumu. Esot Lofotu salās, vērts doties pārgājienā, atklāt Troļļu fjordu un apmeklēt Vikingu muzeju, nogaršot kaltētās mencas un baudīt sauli vasaras pusnaktī. Tāpat iespaidīgas ir putnu klintis Rostas (Røst) salā.

Norvēģijā ir daudz un dažādu vietu, kas piesaista tūristu uzmanību. Viena no tām atrodas Flørli, valsts dienvidos – turienes interesanto aktivitāšu augšgalā tiek likts kāpiens pa koka kāpnēm, kuras kopumā veido 4 444 pakāpieni. Plašāk lasi šeit.

Tāpat nevar nepieminēt skaisto un arī baiso Troļļa mēli – objektam nosaukums dots neparastā izskata dēļ. Par savdabīgo vietu Norvēģijā, kurā tiek uzņemtas neaizmirstamas fotogrāfijas, lasi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!