Pirmajā brīdī šis šķiet parasts Āzijas tirgus ar visdažādākajiem augļiem, zivīm un garšaugiem pārdevēju būdās, tomēr, ieskatoties ciešāk, pamanīsiet, ka gluži vai cauri tirgotāju nojumēm un būdām vijas dzelzceļa sliedes, un visai drīz jau tuvojas arī pats vilciens, kas te kursē jau vairāk nekā 30 gadus.

Maeklonga atrodas aptuveni 67 kilometrus no Taizemes galvaspilsētas Bangkokas. To tūristi iecienījuši neparastā tirgus dēļ, jo caur to brauc vilciens. Tas kursē astoņas reizes dienā, un 300 metri no tā maršruta vijas tieši starp tirgotājiem un viņu būdām - pārdevēji savu preci izvietojusi gluži vai uz sliedēm, bet nojumes tirgotājiem nepieciešamas, lai saulē prece tik ātri nebojātos. Visi pie vilciena tā pieraduši, ka, tam tuvojoties, vienkārši pavelk preci un nojumes sāņus, bet pēc tam atkal izliek visu pārdodamo lietu klāstu atpakaļ.

Vilcienam durvis ir atvērtas un drosmīgie var izkāpt, kad vien vēlas, ne tikai pieturās. Tāpat, ja kājas veiklas, iespējams ielēkt braucošā vagonā. Attēlā var redzēt, kā meitenes tirgū gaida vilcienu, piesēdušas uz kāda galda, un, kad tas brauks garām, vienkārši ielēks, jo cauri tirgum vilciens brauc visai lēni - vidējais ātrums visa brauciena laikā ir vien 30 kilometri stundā.

Vilciens cauri tirgum, kas kā jau Āzijā ir krāsains un skaļš, brauc jau 30 gadus, teikts Placestoseeinyourlifetime.com. Šis tirgus slavens arī ar to, ka ir lielākais svaigo jūras produktu tirgus Taizemē. Ja dosieties turp, tikai stundas brauciena attālumā no Bangkokas varēsiet izbaudīt īsto Taizemi.

Interesanti, ka šī dzelzceļa līnija no Bangkokas līdz Vongvainai sastāv no divām daļām, bet vidū to pārdala upe. Vienā pusē ir 15 stacijas, bet otrā - 18. Savukārt pāri upei jābrauc ar laivu. Pērn pavasarī gan šī dzelzceļa līnijas tika slēgta rekonstrukcijai, bet jau šogad martā tā atkal tikšot atklāta, raksta Khaosodenglish.com.

Kad braukt?

Jebkurā laikā, jo vilciens kursē visu gadu.

Kā nokļūt?

Dodieties uz Bangkoku un no turienes jau ar vilcienu var nokļūt Maeklongā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!