Foto: Shutterstock
Maltīte par trim eiro, kuru turklāt var dalīt divi cilvēki, ieeja muzejā par pieciem eiro un nakts pansijā – par desmit. Izklausās pārāk labi, lai būtu patiesība, taču ir valstis, kurās brīvdienas tiešām var pavadīt ar tik niecīgiem tēriņiem, turklāt neliedzot sev izbaudīt svešzemju burvību un aktivitātes. Tāpēc lūkosim, kuri ir vieni no lētākajiem galamērķiem budžeta ceļojumam.

Valda uzskats, ka ceļošana ir bagāto privilēģija, taču ar apdomīgu plānošanu un pacietīgu (taču ne pārmērīgu) krāšanu ceļojumā var doties, arī netērējot lielus līdzekļus. Lidmašīnas biļetes reizumis izrādās dārgākā ceļojuma daļa, tiesa, tas atkarīgs no valsts, kuru izvēlies par galamērķi.

Lai radītu priekšstatu par to, cik maz izmaksā viena diena dažās no pasaulē lētākajām valstīm, iedomājies, ka tas ir tikpat, cik viena maltīte restorānā Londonā vai Ņujorkā, – 25 līdz 45 eiro. Neiedomājami, vai ne? Turklāt ceļot lēti nenozīmē gulēt apšaubāmā hostelī un ēst tikai pašu gatavotu ēdienu (lai gan tādējādi, protams, ietaupījums būtu vēl lielāks).

Kā zināt, uz kurieni doties budžeta ceļojumā? Kas gan to zinās labāk par profesionāliem ceļotājiem, kas izbraukājuši teju visu pasauli un spēj salīdzināt un novērtēt. Tāpēc "pasērfoju" pa pieredzējušu ceļotāju blogiem, lai raudzītu, kuras valstis pagājušā gada beigās un šī gada sākumā viņi iesaka budžeta ceļojumam. Starp citu, daudzviet tiek minētas Baltijas valstis, īpaši izceļot Igauniju.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!