Foto: instagram.com/flaamzipline
Vai augstums tevi nepavisam nebaida un ātrums ir tavs otrais vārds? Ja atbildes ir apstiprinošas, tavai gaumei piemērota atrakcija varētu būt iespaidīgais trošu nobrauciens "Flåm" ielejā Norvēģijā, kas drosmīgajiem piedzīvojuma meklētājiem dod iespēju apskatīt skaisto Skandināvijas dabu no cita punkta.

Kā raksta "Culture Trip", trošu ceļš šajā vietā nav nekas jauns, jo pat pirms tam, kad radās ideja par nobrauciena izveidošanu, tas tika izmantots praktiskiem nolūkiem – lai no kalnu fermām transportētu kokmateriālus, sienu, arī labību un tamlīdzīgas lietas. Tieši šī iemesla dēļ nav liels pārsteigums, ka ideja par nobrauciena izveidošanu tūristiem un citiem adrenalīna tīkotājiem no "Vatnahalsen" uz "Kårdalen" bija tieši vietējam zemniekam. Projektā tika investēti aptuveni 100 tūkstoši eiro.

View this post on Instagram

A post shared by flaamzipline (@flaamzipline) on May 28, 2018 at 11:03am PDT


Publiski pieejamā informācija liecina, ka visizdevīgāk turp doties ar vilcienu, jo trošu ceļš atrodas vien pāris minūšu gājiena attālumā no stacijas. Kopējais nobrauciens ir aptuveni 1380 metru, un kulminācijas brīdī tas var sasniegt ātrumu līdz pat 100 kilometriem stundā. Pa ceļam iespējams apskatīt iespaidīgos skatus – zaļojošos mežus, ūdenskritumus un citas dabas bagātības, savukārt galā var doties uz fermu un siera ražotni (Rallarrosa Cheese Farm), kas atrodas turpat netālu.

View this post on Instagram

A post shared by flaamzipline (@flaamzipline) on Jul 16, 2019 at 6:35am PDT


Trošu nobrauciens ir atvērts katru dienu no pulksten 10 līdz 17. Svarīgi piebilst, ka ziemā un agrā pavasarī trose tiek likta "ziemas miegā", tāpēc nobraucienu iespējams izmēģināt no maija līdz oktobrim. Tāpat nav jāuztraucas par mantām, kuras paņemtas līdzi – arī tas tiks nogādātas tavā galapunktā.

View this post on Instagram

A post shared by flaamzipline (@flaamzipline) on May 1, 2019 at 1:02am PDT


Norvēģija ir kalniem un elpu aizraujošām vietām bagāta. Ja savā sapņu ceļojumā kādreiz plāno doties turp, ņem talkā šo rakstu, kurā apkopota gan praktiska informācija, gan arī interesantākās vietas un citu ceļotāju pieredze. Savukārt par trošu atrakcijām vēl citās pasaules valstīs, kas neatstās vienaldzīgu, uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!