Foto: Shutterstock
Vēlies ienirt vietā, kur katrs mazākais sīkums skaidri redzams teju 10 metru dziļumā? Šāda vieta meklējama Šveicē, Verzascas ielejā, kuru iecienījuši romantikas un adrenalīna meklētāji.

Lai gan vairākas Tičīno kantona ielejas būtu saucamas par gleznainām, tomēr daudzi visskaistākās ielejas titulu piešķir tieši Verzascas ielejai. Maģiski zaļganais Verzascas upes ūdens spēcīgi plūst cauri kalniem, gadu tūkstošu gaitā nopulējot akmeņus un veidojot savdabīgas skulptūras krastos, izgraužot pat arkas un citus neparastus veidojumus.

Tās plūdums dažādos posmos ir atšķirīgs, proti, vienā vietā tā ir mierīga, ļaujot skaidri ieraudzīt pat gultni, savukārt citā vietā upe strauji traucas uz priekšu, nesot drosmīgākos peldētājus sev līdzi. Kā redzams "Travel Insider" publicētajā video, šeit nav obligāti jāpeld – uz krastos esošajiem akmeņiem var arī vienkārši atvilkt elpu skaistā vietā un baudīt dabu.

Interesenti šeit var izpeldēt cauri dabīgi veidotajiem zemūdens labirintiem, kā arī lēkt nelielos baseinos, kas ļauj atveldzēties. Starp citu, lai novērtētu piedāvāto iespēju pārredzēt pilnībā visu zem ūdens, nav nemaz obligāti tajā jākāpj – atliek tikai pāriet netālu esošajam "Ponte dei Salti" jeb Lēciena tiltam, ko veido divas akmens arkas pie Lavertaco (Lavertezzo) ciema, un palūkoties lejup. Kā liecina tilta nosaukums, šo vietu iecienījuši trakgalvji, kuri labprāt no tā lec vilinošajos ūdeņos.

Tāpat ieleja piedāvā arī peldēšanos pie dažadu izmēru ūdenskritumiem un iespēju doties piedzīvojumu braucienos ar kaijakiem vai pārgājienos tuvējā apkārtnē. Netālu esošais 220 metrus augstais Verzasca dambis pie Vogorno ezera ir iecienīta gumijlēkšanas un ekstrēmo sporta veidu cienītāju atpūtas vieta. Dambja esamība arī ir viens no iemesliem, kāpēc ūdens šeit ir tik caurredzams.

Foto: Shutterstock

Šveice ir daudzu ceļotāju iemīļots galamērķis, jo tā dod iespēju baudīt sapņainas dabas ainavas. Protams, nevar aizmirst arī par vilinošajām mazpilsētām un kultūras pārbagātajām vietām, piemēram, Berni. Ja ceļi kādreiz aizpūtīs uz Šveici, te apkopota noderīga informācija par apskates vērtām vietām ainaviskajā zemē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!