Foto: Shutterstock
Šī ir vieta, kas noteikti ies pie sirds tiem, kas izbauda nesteidzīgus un skaistus ceļojumus ar vilcienu. Lūk, tilts ainaviskajā Šveicē, ko tautā pazīst kā "Landwasser Viaduct".

Skaistais tilts, kas tika uzbūvēts 20. gadsimta sākumā, tika uzskatīts par īstenu arhitektūras varoņdarbu. Tas tika celts bez sastatnēm un vien ar diviem ceļamkrāniem, norādīts Šveices tūrisma ceļvedī "My Switzerland". Kopš tā laika šī viadukts ir daļa no Albulas dzelzceļa līnijas. 106 gadus vēlāk, proti, 2009. gadā notika pirmie celtnes restaurācijas darbi, atjaunojot iespaidīgo dzelzceļa tiltu pār aizu. Pats viadukts ar sešām skaistām arkām ir 142 metrus garš un atrodas 65 metru augstumā, ievedot vilciena pasažierus tumšajā, 216 metrus garajā tunelī, kas ved cauri kalniem.

Viadukts ir viena no Šveices vizītkartēm, kas rotā miljoniem pastmarku. Nevar nepiekrist – savs šarms šai vietai patiešām piemīt.


Ja brauciens pa Šveices ainavisko apkārtni neietilpst tava ceļojuma plānos, bet ir vēlēšanās apbrīnot tiltu savām acīm, pa iestaigātu stigu var doties to aplūkot no vietējā "Filisur" ciematiņa. Šāds pārgājiens aizņems aptuveni pusstundu un noteikti ir tā vērts.
Foto: Shutterstock

Ja tevi interesē braucieni ar vilcienu, kas ir gluži vai vesela ceļojuma vērti, tad ieskaties šajā 10 iespaidīgu maršrutu sarakstā, bet ainaviskiem skatiem bagāta, paša plānota brauciena iespaidus pa sniegotajiem Alpiem atradīsi te. Savukārt, ja tieši celtniecības mākslas paraugdemonstrējumi ir tas, kas liek tavām acīm iekvēloties, iespaidīgus tiltus visā pasaulē atradīsi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!