Foto: Shutterstock
Gluži kā pasakā – tieši tā var raksturot Albānijas zilo aci jeb "Syri i Kalter", kas nudien prot pārsteigt ar savu kristāldzidro ūdeni.
Ar ko šī vieta valdzina? Protams, ar savu īpatno zilo nokrāsu, ko vēl vairāk pastiprina apkārt zaļojošie meži. Nav nekāds brīnums, ka uz šo ezeru, uz kuru plūst arī pazemes avoti, cilvēki mēro garu ceļu, lai tikai apskatītu šo dabas brīnumu vai izbaudīto to veldzējošā peldē.

Skatoties no malas, šķiet, ka ezers ir neizmērojami dziļš. Un tā arī ir – šo vietu šī iemesla dēļ mēdz dēvēt arī par "zilo caurumu". Kā skaidrots "Atlas Obscura", nirēji spējuši konstatēt 50 metru dziļumu, bet tā patiesais dziļums nav piefiksēts vēl šodien.
View this post on Instagram

A post shared by Illyria 🇦🇱 (@thealbanian.en) on Jun 19, 2019 at 5:33am PDT


Kā raksta tuvējās pilsētas tūrisma ceļvedī "Sarandaweb", vietējie stāsta, ka dienā ūdens krāsa mēdz mainīties, bet, iespējams, tā ir tikai viena no daudzajām leģendām, kas apvij šo mītisko vietu.

View this post on Instagram

A post shared by tourism_alb (@tourism_alb) on Jun 7, 2019 at 6:34am PDT


Tā kā šī ir apkārtnēs iecienītākā tūrisma vieta, sezonā jārēķinās ar tūristu pūļiem. Tomēr, ja apskati ieplāno agri no rīta, iespējams izbaudīt kristāltīrā ūdens burvību samērā netraucēti.

View this post on Instagram

A post shared by Agjensi Turistike (@bookalbania) on May 27, 2019 at 2:34pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!