Foto: Shutterstock
Neviens nav liedzis sapņot un ceļot virtuāli. Ja ne pašam tagad pastaigāties pa kādu fantastisku ieleju, tad piedāvājam to darīt šādi, sēžot savā dīvānā un ceļojot sapņos.

Šveicē, Ķīnā vai Kanādā – neatkarīgi no tā, kur šīs ielejas meklējamas, tās pārsteidz ar dabas varenību. Katra no tām priecē ar kādu īpašu aspektu – viena ar ūdenskritumiem, otra ar zaļojošu ainavu, bet vēl kāda iekaro sirdis ar maģisku tukšumu.

Aizceļo virtuāli uz šīm piecām ielejām, kuras esam izraudzījušies, iedvesmojoties no tūrisma ceļveža "World Atlas".

Ieleja Ķīnā ar Piecu ziedu ezeru

Foto: Shutterstock
Ieleju sistēma "Jiuzhaigou" meklējama Ķīnā – tāda paša nosaukuma nacionālā parka teritorijā. Parks stiepjas 720 kvadrātkilometru plašumā, ik uz soļa pārsteidzot ar ainaviskām vietām.

Šis reģions var lepoties ar neskaitāmiem ezeriem un avotiem. Kā vēsta sena leģenda, dievietei Semo no rokām izkritis spogulis, kas veidots no vēja un mākoņiem. Izšķīstot pret kalnaino apvidu, radušies skaistie ezeri.

Iespaidīgākais no tiem ir Piecu ziedu ezers, kas atgādina paradīzi – dzidrajā ezerā labi saskatāmi seni koku stumbri.

Ziedu ieleja Indijā

Foto: Shutterstock
Ziedu ieleja meklējama Himalajos, Indijas teritorijā. Ieleja atrodas trīs tūkstošus metru virs jūras līmeņa un tās nacionālais parks plešas nepilnu 90 kvadrātkilometru platībā.

Ziedu ieleja, kas iekļauta arī UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, pazīstama kā viena no skaistākajām un mierīgākajām vietām Indijā. To iecienījuši gan tie, kas mīl kāpt kalnos, gan arī botāniķi. Galu galā, šajā teritorijā atrodams plašs klāsts savvaļas ziedu, kas jo īpaši skaisti izdaiļo nacionālo parku no jūlija vidus līdz septembrim. Gluži tāpat teritoriju iemīļojuši dažādi savvaļas zvēri, kas tikai paspilgtina šī reģiona burvību.

Šveices krāšņums

Foto: Shutterstock
Lauterbrunnenas ieleja Šveicē prot pārsteigt – klinšu sienas, fantastisks zaļums un brangi ūdenskritumi.

Kā teikts "World Atlas", šis ir viena no lielākajām aizsargātajām teritorijām Šveicē. Plašajā apgabalā atrodas vairāk nekā 70 ūdenskritumi. Slavenākajam no tiem dots nosaukums "Staubbach" – varenais dabas objekts priecē ar šļakatām, kas gāžas no gandrīz 300 metrus augstās klints. Ar saviem izmēriem tas ierindojas starp augstākajiem, brīvi krītošajiem ūdenskritumiem visā Eiropā.

Savvaļas ziedi, zaļojoši koki, sniegotas kalnu virsotnes – apkārtne ir ārkārtīgi gleznaina. Tā iespaidojusi arī "Gredzenu pavēlnieka" autoru Džonu Ronaldu Rūelu Tolkīnu – iedvesmu Elfu zemei viņš guvis tieši šeit.

Mēness ieleja

Foto: Shutterstock

"Valle de la Luna" jeb Mēness ieleja ir daļa no Atakamas tuksneša Čīlē. Iespaidīgo ainavu veido klinšu veidojumi, kas nudien ir savdabīgi skaisti. Šis reģions ir viena no sausākajām vietām pasaulē, tāpēc, protams, likumsakarīgi, ka dzīvība šajā apvidū ir reti sastopama.

Kā "Tūrisma Gids" jau skaidroja iepriekš, Atakamas tuksnesis ir izpelnījies pasaules slavu, pateicoties tā līdzībai ar Marsu. Šo tuksnesi nereti izvēlas par galamērķi dažādu filmu uzņemšanai, kuru darbība nenorisinās uz Zemes. Klintis, smiltis un klusums ir Mēness ielejas sabiedrotie.

Foto: Shutterstock

Ar citiem varenskaistiem tuksnešiem plašāk vari iepazīties šeit.

Desmit virsotņu ieleja

Foto: Shutterstock
Desmit virsotņu ieleja ("Valley of the Ten Peaks") atrodas Banfa nacionālajā parkā, Kanādā. Šāds nosaukums šai ielejai dots par godu desmit kalnu virsotnēm, kas spoguļojas Morēna ezerā.

Šis ezers un to iekļaujošā ainava ir tik brīnišķīga, ka tas pat rotājis kanādiešu 20 dolāru banknotes – lūk, tik ļoti kanādieši lepojas ar savu dabas brīnumu! Lūkojoties no attāluma, ezers šķiet netipiski zils, tomēr, pienākot tuvāk, ūdens šķiet vairāk caurspīdīgs. Tūristi iecienījuši izbraucienus ar kanoe laivām, jo tad vislabāk var saskatīt ezera gultni un kristāldzidro ūdeni.

Citas vietas ar tikpat dzidru un caurredzamu ūdeni atradīsi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!