Foto: Shutterstock

Japāna ne tikai spēj pārsteigt ar skaistu Sakuru ziedēšanu, bet arī ziedošiem paklājiem. Ik gadu vēlā pavasarī konkrētās vietās pārsteidz "Shibazakura" jeb ķiršu ziediem klātu mauriņu. Un šī ir viena no iespaidīgākajām!


Lai arī ir vairākas vietas, kur konkrētās sezonās vērot šo dabas skaistumu, viena no iespaidīgākajām ir mazā pilsētiņā, kas plašāk pazīstama pēc nosaukuma "Ozora". Tur interesentus sagaida parks ar nosaukumu "Higashimokoto Shibazakura Park". Tā ir īstena rozā pasaku zeme!

Ziedošais paklājs, kas sava plaukuma laikā nosedzis pilnībā visu zemi, sniedzas pa kalniem un lejām aptuveni 100 000 kvadrātmetru plašumā, skaidrots japāņu ceļojumu un kultūras ceļvedī "Kyuhoshi".

Lai arī nelielā kalna virsotnē atrodama skatu platforma, kas paver burvīgu skatu uz apkārtni, saistoša šķitīs arī pastaiga pa šaurajiem celiņiem, kas izvijušies starp ziedošajām plantācijām, vai arī piedzīvojums nelielajā braucamajā. Lieliskākais laiks šīs vietas apmeklēšanai ir vēls pavasaris, un, kā prognozēts, šogad šī ziedu paradīze priecēs savus apmeklētājus no agra maija līdz jūnija sākumam.

Vai spēj iedomāties, cik reibinoši salda smarža ieskauj šo skaisto parku?

Ko vēl apskatīt Japānā, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!