Foto: Regina Marcenkiene;reginamart.com
Kad pēdējo reizi izspruki no mājām un devies uz kādu interesantu vietu? Vai vispār labi pārzini apkārtni, kurā dzīvo? Šie ir jautājumi, uz kuriem skaidra atbilde ir fotogrāfei Regīnai Marcenkienei, kura jau vairāk nekā divus gadus aktīvi darbojas pie sava projekta "Baltic Photo Stories", apbraukājot dažādas Baltijas vietas un par tām stāstot cilvēkiem.

Kā "Tūrisma Gidam" pastāstīja projekta autore Regīna, savā projektā viņa apkopo publiskas un interesantiem pieejamas vietas. Šajā gadījumā valodai pat nav nozīmes, jo viņas radītais saturs caur fotomirkļiem ļauj iepazīt Latviju, Lietuvu un Igauniju.

Viens no šādiem apskates vērtiem objektiem ir arī kāds interesants parks, kas atrodams uz Igaunijai piederošās salas Hījumā. Parku veidojis igaunis Jāns Allikso.

Parka dižākais objekts, protams, ir 31 metru augstais Eifeļa torņa līdzinieks, ko Jāns uzbūvējis jau 2007. gadā. Kā runā, tas veltīts viņa mīlestībai.

Kā stāsta Regīna, katrā torņa stāvā atrodami interesanti informatīvi stendi, tomēr tos sapratīs vien igauņu valodas pratēji. Līdzās faktiem atrodas arī atgādinājums par drošību – viens no tiem vēsta, ka uz platformas torņa virsotnē vienlaicīgi var atrasties tikai četri cilvēki. Turklāt pats kāpiens ir visai iespaidīgs, tāpēc katram pirms došanās augšup jāizvērtē savi spēki. Tāpat Regīna atgādina, ka spēcīgais vējš, kas šeit ir diezgan biežs viesis, arī var nedaudz sašūpot celtni un piedzīvojumu padarīt vēl krāšņāku.

Foto: Regina Marcenkiene;reginamart.com

Protams, šī nebūt nav vienīgā interesantā celtne apkārtnē. Ne velti šo teritoriju vietējie iesaukuši par Hījumā Disnejlendu, stāsta Regīna. Tur atrodamas košas koka celtnes, kā arī vienas no interesantākajām atrakcijām parkā – tunelis un labirints, kas parūpēsies par to, lai garlaicīgi nav ne bērniem, ne pieaugušajiem. Starp jaunākajiem objektiem ierindojas vēsturiskā sadzīves priekšmetu izstāde, kā arī 2019. gadā būvēts automobilis, "Tūrisma Gidam" pastāstīja foto projekta autore.

Ieejas cena brīvdabas muzeja teritorijā ir atkarīga no apmeklētāja, jo ikviens ir aicināts dalīties ar simbolisku naudas summu.

Foto: Regina Marcenkiene;reginamart.com

Par citiem interesantiem apskates objektiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā vari uzzināt projekta "Baltic Photo Stories" feisbuka lapā un mājaslapā, bet turpinājumā neliels ieskats savdabīgajā parkā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!