Foto: Pubicitātes foto
Dodoties uz Smilteni, noteikti jāatceras, ka interesantas apskates un izklaides vietas ir ne tikai pilsētā, bet visā novadā. Dabas takas, muižas un baznīcas, vietējo ražojumu veikaliņi, kā arī dažādas aktivitātes – to visu var piedzīvot vien 130 kilometru attālumā no Rīgas, informē Smiltenes novada tūrisma centrs.

Raunas veselības taka ir nepilnus divus kilometrus gara. Tā apvieno dabas skaistumu un Smiltenes vēsturi. Baltie smilšakmens atsegumi, akmeņainā Raunas upes gultne un industriālais mantojums mijas ar stalto Tanīsa kalnu, noslēpumaino Velnalu, un neskartas dabas stūrīšiem.

Mēru muižā, kas ir būvēta 19. gadsimta vidū, atrodas Smiltenes novada muzejs. Muižai piemīt sava dvēsele un stāsts, kas apbur no pirmā acu skatiena. Te var iepazīties ar medicīnas pirmsākumiem Smiltenes novadā vai vienkārši baudīt skaisto muižas kompleksu un apskatīt blakus augošo dižozolu.

"Raunas Ķiplokā" ir pieejami visdažādākie produkti, kas ražoti, protams, no ķiplokiem: ķiplokziedu pesto, marinēti ķiploku ziedkāti, divu veidu ķiploku saldējums, ķiploku ievārījums. Tepat var iegādāties arī ozolzīļu kafiju un Ziemeļvidzemes sidrus "Abuls".

Raunas Ceplis ikvienu iepazīstinās ar māla trauku dzīves ciklu, sākot no māla iegūšanas līdz pat gatavam produktam. Iepriekš piesakoties, varēsi ķerties klāt radošiem darbiem – trauku veidošanai un keramiķa sapņa izdzīvošanai.

"Annas Laivas" piedāvā baudīt skaistos vasaras mirkļus pie Tapera ezera. Izvēloties sev piemērotāko atpūtas līdzekli (SUP dēļus, katamarānus vai laivas), var doties iepazīt ezera skaisto dabu.

Smiltene ir viesmīlīga un radoša pilsēta. Tev var ne vien doties gardi paēst kādā no vietējām kafejnīcām, bet, piemēram, pieteikties Atpūtas bāzē "Slīpi" uz kūku meistarklasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!