Foto: Shutterstock
Kamēr pie mums ir iespaidīgas sniega kupenas, Filipīnās spīd spoža saule un gaiss iesilis līdz aptuveni 30 grādu atzīmei. Ar šo vien pietiktu, lai rastos sapnis aizbraukt uz šo zemi, tomēr turpinājumā piedāvājam vēl pāris iemeslus, kāpēc šo salu paradīzi būtu vērts apmeklēt.

Borakaja sala

Foto: Shutterstock

10 kvadrātkilometrus plašā sala nudien tiek atzīta par paradīzi uz zemes. Baltas koraļļu pludmales, tirkīzzils ūdens un palmas ir neatņemama ainavas sastāvdaļa.

Ja ir plānots doties uz šo fantastisko salu, noteikti vērts doties uz "White Beach" jeb Balto pludmali, kur četru kilometru garumā stiepjas smiltis kā pūderis. Lieliskas alternatīvas ir arī "Diniwid Beach", "Ilig-Iligan Beach" vai "Puka Shell Beach", kas skatu ziņā daudz neatpaliek.

Te gan jāpiebilst, ka tā kā sala allaž bijusi viens no iemīļotākajiem tūristu galamērķiem, tika atzīts, ka neskartajai apkārtnei ir nodarīta postaža. Valdība 2018. gadā nolēma salu apmeklētājiem uz pusgadu slēgt, lai ļautu tai atpūsties no tūristu pūļiem. Gada izskaņā viesi palēnām atkal varēja šo vietu iekļaut savos ceļojuma plānos, tomēr vēl joprojām rit salas atlabšanas process. Tiesa gan, cenšoties saudzēt apkārtni, agrāk populārās pludmales ballītes vairs nav daļa no salas maģijas, bet mierīgai atpūtai tā būs tieši laikā.

Pazemes upe

Foto: Shutterstock

Pazemes upe ar nosaukumu "Puerto Princesa", kura ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, ir vēl viens galamērķis, uz kuru būtu vērts doties. Upe skaisti izvijusies pa klinšainu alu sistēmu, un astoņus kilometrus ved pa pazemes ceļiem.

Gida pavadībā mazās laiviņās iespējams lavierēt starp varenajām klinšu alām un ekskursijas laikā iespējams apskatīt šo vietu no unikāla skatupunkta. Ceļš ved caur vairākām alām, kurās iespējams nolūkoties uz dabas varenību un izjust īpašu atmosfēru.

Te gan vērts piebilst, ka apkārtne ir iecienīta tūristu atpūtas vieta, tāpēc nevajadzētu cerēt, ka šo piedzīvojumu būs iespējams baudīt ekskluzīvi netraucētā gaisotnē.

Majonas vulkāns

Foto: Shutterstock

Lūk, arī ar perfekti simetriskām formām apveltīts vulkāns! 2463 metrus augstais Majons ir Filipīnu aktīvākais vulkāns un pēdējās desmitgades laikā ne vienu reizi vien licis par sevi manīt gan vietējiem, gan tūristiem.
Vulkāns ir visai aktīvs un pareģot nākotni nav iespējams. Ja vēlies šo ainavisko skatu redzēt savām acīm un izsvītrot to no sava sapņu galamērķu saraksta, dodies to apskatīt, kamēr tas izvirdumu laikā vēl nav mainījis savas formas.

Kad doties? Drošība pirmajā vietā. Tomēr, kad Majons satrakojas, tad par to pavisam noteikti dzird visa pasaule. Pirms plāno ceļojumu uz šo pusi, labāk izpēti vulkāna stāvokli Filipīnu Vulkānu un seismoloģijas institūta mājaslapā. Ar citiem ievērības cienīgiem vulkāniem vari iepazīties šeit.

Šokolādes kalni

Foto: Shutterstock

Šokolādes kalni atrodas Boholas salā. Kalni tiek uzskatīti par dabas fenomenu, jo tie veido visai neierastu ainavu, kas plešas nepilnu 80 kvadrātkilometru plašumā. Konusa veida kalniņi satupuši viens pie otra, un, kā minēts "Pandotrip", tur varētu būt ap diviem tūkstošiem šo pauguru.

Lietus sezonā kalnus pārklāj zaļa zāles sega, savukārt, kad laikapstākļi mainās un zāle izkalst, kalni iekrāsojas tumši brūnā krāsā, kam par godu arī dots to nosaukums.

Lai raudzītos uz šo vietu no vislabākajiem skatupunktiem, būs nepieciešams doties uz "Chocolate Hills Complex", kur atrodas platforma ar 360 grādu panorāmu, vai "Sagbayan Park", kas nav tik tūristu pārpilna. Piemērotākais laiks Šokolādes kalnu apskatīšanai ir sausajā periodā, proti, no novembra līdz maijam.

Batanesas salas

Foto: Shutterstock

Nelielo Batanesas arhipelāgu veido 10 salas, no kurām tikai trīs ("Sabtang", "Batan" un "Itbayat") ir apdzīvotas. Kas šīs salas atšķir no citām Filipīnu pērlēm? Daba un kultūra.


Ko tur apskatīt? Kā min "Pandotip", šīs salas un tajās lūkojamie skati nav tipiski un drīzāk atgādinās Anglijas vai Īrijas ainavas, tomēr, ja ir vēlēšanās atsvaidzināt ceļojuma pieredzi, šo noteikti var iekļaut galamērķu sarakstā. Noteikti vērā ņemama ir pludmale ar nosaukumu "Chadpidan Beach", kas īsti gan nav tipiska Filipīnas smilšu pludmale, bet to klāj pirms vairākiem gadsimtiem vulkāna izvirduma atstātās pēdas. Savukārt vienlīdz brīnišķīgas un zeltainām smiltīm klātas ir "Morang Beach" un "Nakabuang" pludmales. Protams, arī citas ainavas ir ceļojuma vērtas. Ievērojamākās no tām ir "Vayang Rolling Hills", "Naidi Hills" un "Mahatao Hills" .

Lai gan ir vērts šīs salas apskatīt, līdz tām nav tik vienkārši un izdevīgi nokļūt, turklāt laikapstākļi nereti izspēlē kādu ļaunu joku ar lidmašīnu reisu grafikiem, minēts "Pandotrip". Labākais laiks šo salu apciemošanai ir no marta līdz maijam, kad nav lietus sezonas un ir mazāka iespējamība sastapties ar taifūniem.

Banaue rīsu terases

Foto: Shutterstock

Banaue rīsu terases ir īsts dabas brīnums, kas tika veidotas aptuveni pirms diviem tūkstošiem gadu. Tolaik nebija nekādas lauksaimniecības tehnikas, tāpēc tiek uzskatīts, ka iespaidīgā konstrukcija praktiski veidota tikai ar roku palīdzību.

Dodoties uz skaisti izveidotajām rīsu terasēm, ik pa puskilometram ierīkotas labiekārtota skatu platformas, no kurām pārredzēt brīnišķīgu ainavu. Šajos mirkļos noteikti kļūs skaidrs, kāpēc šī vieta nereti tiek saukta par astoto pasaules brīnumu.

Lai arī šīs rīsu terases ir skaistas visos gadalaikos, viskrāšņākais skats paveras mēnesi vai divus no to novākšanas mirklim, proti, no jūnija līdz jūlijam. Pēc tam lauks iekrāsojas zeltainā krāsā. Alternatīvs apskates laiks ir arī no februāra līdz martam, kad noris stādīšanas laiks.

Palavanas neparakstāmās pludmales

Foto: Shutterstock

Palavana un blakus esošās saliņas veido Palavanas apgabalu. Pati lielākā sala ir 425 kilometrus gara, 8,5 – 40 kilometrus plata, un to galvenokārt aizņem kalni, necaurejami džungļi, mangrovju audzes un dabiski veidojušās alas. Tomēr tā izslavēta arī ar eksotiskām pludmalēm.

Ja ir vēlēšanās atveldzēties paradīzes nostūrī, noteikti jāpadomā par kādu no tropiskajām Filipīnu peldēšanās un laiskošanās vietām. Nereti tūristi nolemj doties uz skaisto "El Nido" reģionu, kas izslavēts ar vairākām brīnišķīgām vietām peldei un klintīm, tomēr lieliska alternatīva šim populārākajam galamērķim ir arī netālu esošajā sala ar nosaukumu "Coron".

Foto: Shutterstock

Tur meklējams Kajangana ("Kayangan") ezers, kas var lepoties ar piešķirto titulu – tīrākais ezers Āzijā, vēsta "Culture Trip". Tirkīzzilais ūdens padara to par patiesi sapņainu vietu, kuru ceļotāji nereti dēvē arī par paradīzi. Tieši tīrības dēļ šo vietu iecienījuši zemūdens pasaules izzinātāji. Interesanti, ka šeit vairāk tiek vērsta uzmanība nevis uz zivīm un citiem iemītniekiem, bet gan dažādiem akmens veidojumiem, kas iespaidīgi izskatās gan zem, gan virs ūdens. Ezerā izveidojušās arī dažādas šauras vietas (līdzīgas alām), kuru izpeldēšana šķiet vilinoša.

Foto: Shutterstock

Dodoties uz šo ezeru, vērts apmeklēt arī Dvīņu lagūnas ("Twin lagoons") un Barakudas ("Barracuda") ezeru. Starp citu, otrajā minētajā vietā atpūtas iespējas ir diezgan līdzīgas kā Kajangana ezerā, taču ir iespējams izvairīties no daudzajiem ceļotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!