Foto: deadinside.eu/Natalia Sobanska
"Hachijo Royal Hotel", kas atrodas uz Japānai piederošas salas "Hachijō-jima", reiz bija lielāka valsts viesnīca. Cilvēki turp traucās izbaudīt glaunu atpūtu un netraucētu mieru, tomēr tagad viesnīcas zelta laiku dienas ir pagājušas. Viesi tajā nav spēruši kāju jau vairāk nekā desmit gadus.

Poļu fotogrāfe Natālija Sobanska, kura apceļojusi dažādas pamestas vietas un iemūžinājuši tās iespaidīgos foto (citus viņas foto iespējams aplūkot viņas mājaslapā, feisbuka profilā un "Instagram"), devās uz šo viesnīcu, lai iemūžinātu tās pamesto godību. Natālijas foto izpelnījušies atzinību ārzemju medijos, un viņa ir piekritusi padalīties ar tiem arī ar "Tūrisma Gids" lasītājiem.

Foto: deadinside.eu/Natalia Sobanska

Tā kā sešdesmitajos gados vietējiem bija grūti iegūt pasi, viņi ceļoja pa tuvāko apkārtni. Sala, kas atradās vien īsa prāmja brauciena attālumā, šķita lieliska ideja, raksta "Business Insider".

"The Hachijo Royal Hotel" celta 1963. gadā un ātri vien iemantoja atpūtnieku sirdis. Tomēr, kad tūrisms attīstījās un ļaudīm bija plašākas iespējas, lielā viesnīca vairs nebija iekārojamākais brīvdienu galamērķis. Pēc vairākiem mēģinājumiem atjaunot kādreizējo spožumu, viesnīcas darbība tika pārtraukta 2006. gadā, atstājot dižo ēku un visu iedzīvi likteņa un dabas varā.

Foto: deadinside.eu/Natalia Sobanska

Daudzās no telpām vēl joprojām izskatās gluži tāpat, kā tās tika atstātas. Pat niecīgākie dekori nav mainījuši savu pozīciju jau vairāk nekā 10 gadus.

Foto: deadinside.eu/Natalia Sobanska

Savukārt citās telpas laika un klimata dēļ pārvērtušās līdz nepazīšanai, turklāt tās sazaļojušas ar augiem.

Foto: deadinside.eu/Natalia Sobanska
Turpinājumā lielāks ieskats pamestās viesnīcas telpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!