Foto: Vida Press

Daudziem Indija saistās ar pārpildītām, netīrām pilsētu ielām, govīm, kas klīst, kur pašām tīk, un antīkiem tempļiem, kā arī ļaudīm ļoti krāsainos tērpos. Tomēr fotogrāfe Nelima Valangi (Neelima Vallangi) notvērusi un iemūžinājusi pavisam citu Indiju, pareizāk sakot, tās krāšņos dabas skatus un bagātības, kas bieži atgādina klasiski skaistās Nikolaja Rēriha gleznas.

"Ilgu laiku pati izvairījos no ceļošanas Indijā. Tikai 2008. gadā, kad biju Himalajos, atklāju Indijas klusās vietas. Vietas ar īpašu raksturu, bez cilvēku pūļiem, kas jau kļuvuši par sinonīmu manai valstij," Vida Press saka trīsdesmitgadīgā fotogrāfe. "Satriecošā dabas un ainavu daudzveidība man bija atklājums. No Himalajiem līdz tuksnesim un no mūžzaļiem mežiem līdz neskartām pludmalēm – šķiet, it kā visa pasaule būtu apskatāma šeit. Savos meklējumos centos, cik vien iespējams, izvairīties no cilvēku pūļiem, tāpēc sāku doties tālu prom no ierastajām apdzīvotajām vietām un tieši tad sāku ceļu, lai atklātu pavisam citu Indiju."

Nelima pavadot daudz laika, apmeklējot vietas dabā, dodoties pārgājienos un ceļojot uz valsts nomaļākajām nostūriem, lai atklātu Indijas dabas daudzveidību. Viņas fotogrāfijās redzami gan džungļi, gan ūdenskritumi, tāpat arī kalnu ainavas un vientuļas pludmales.

Foto: Vida Press

Ceļojums uz Indiju

Kurp doties, apmeklējot Indiju pirmo reizi? Zināmā mērā tas, protams, atkarīgs no ceļotāja interesēm un pieredzes ceļojumos pa Āziju. Kā jau stāstīja fotogrāfe, Indija ir vieta, kur var atrast gandrīz visu – gan sniegu un kalnus, gan mūžīgu vasaru, kā arī senu kultūru, izklaides, neparastas gastronomiskas baudas un vēl daudz ko citu.

Ziemeļindijas līdzenumi ir sausa un putekļaina vieta ar pilsētām, ko veidojuši mogolu imperatori un radžputu prinči – tās ir ļaužu pilnas, dzīvīgas vietas, kas apburs ar savu atmosfēru, ja vēlies iepazīt vietējos ļaudis. Savukārt dzīve Indijas dienvidu zaļumotajos kalnos un ainaviskajās ielejās, ko papildina izzudušo viduslaiku impēriju pilsētu drupas, ir daudz lēnāka un ne tik dzīvīga. Vairāk par ceļojumu uz Indiju lasiet šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!