Foto: Shutterstock
Ainaviski kalni, kanjoni, pludmales un lagūnas Friuli-Venēcijas Džūlijas reģionu padara par vienu no skaistākajām un daudzveidīgākajām vietām Itālijā. Te ir atmosfēriski ciemati, gards ēdiens un kvalitatīvi vīni, vēsturiski nozīmīgi objekti, tostarp pilsēta, ko pats Leonardo da Vinči veidoja kā "ideālo pilsētu", un luksusa kūrorts, kurā savulaik dēkās meties slavenais mīlnieks Džakomo Kazanova. Taču, kas ir pats valdzinošākais, – reģions ir kluss, bez tūristu pūļiem.

Friuli-Venēcija Džūlija atrodas pie valsts ziemeļaustrumu robežas ar Slovēniju un Austriju – reģions stiepjas no sniegotajiem Alpu kalniem Dolomītos līdz saules apspīdētajiem ūdeņiem Adrijas jūras ziemeļdaļā. Zaļās ielejas ieskauj Alpu virsotnes, savukārt plašo piekrasti kalnu pakājē rotā alu labirinti, gravas un kanjoni ar ūdenskritumiem un strauji plūstošām upēm.

Vasarā, kad populārākie apvidi Itālijā ir tūristu pilni, šī vieta nekad nepieredz milzu pūļus, un atpūta te ir bezbēdīga un rimta. CNN citē vietējo gidi Robertu Bresanu: "Atšķirībā no citiem Itālijas reģioniem, mēs netiekam reklamēti un neuzņemam tūristu masas. Pie mums ierodas nišas ceļotāji, kas Itāliju iepazīst pamazām, pa vienai skaistai pilsētai pēc otras."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!