Foto: Shutterstock
Par vislabāko pludmali pasaulē, kur ieteiktu paviesoties arī citiem, ceļotāji atzinuši Sančo pludmali Brazīlijas Fernando de Noronha salā, liecina ceļošanas portāla "Trip Advisor" dati 2020. gadam. Kā vēsta "Daily Mail", šo titulu Brazīlijas piekraste iegūst otro gadu pēc kārtas.

Veidojot pašu skaistāko un labāko pludmaļu topu pasaulē (Traveller's Choice), vērā tiek ņemti pēdējo 12 mēnešu ceļotāju vērtējumi, vēsta "Trip Advisor". Atstājot portālā savas atsauksmes tekstu un atzīmju veidā, cilvēki izsaka savu viedokli par pludmales apmeklētību, atmosfēru, apkārtni, aktivitātēm un tamlīdzīgi.

"Ejot pa mazu taciņu, nav iespējams pat iedomāties skaistumu, kas vēl sagaidīs. Paradīzei pielīdzināmais skats atgādina mirāžu," vēsta Sančo pludmales apraksts portālā. Savukārt "Travelbook.de" to raksturo kā platu sniegbaltu smilšu joslu, ko apskalo tirkīzzils ūdens, bet ieskauj iespaidīgas akmens klintis un zaļi tropu meži.

Atsauksmēs ceļotāji īpaši uzsvēruši dzidro ūdeni, kas dod iespēju bez lielām problēmām apskatīt zemūdens pasauli. Pozitīvi vērtēta cilvēku skaita ierobežošana, kā rezultātā pludmalē vienmēr ir brīva vieta, kur nolikt savu dvielīti. Taču jāpiebilst, ka nokļūšana līdz izslavētajai piekrastei pa sauszemi ir visnotaļ sarežģīta (jāmēro ceļš pa speciāli iekārtotām kāpnēm), tāpēc bērniem un vecākiem cilvēkiem ieteicams izvēlēties nokļūšanu ar laivu. Tāpat vēstīts, ka vieta ir ļoti neskarta un autentiska – bez restorāniem, krēsliem u.c., taču piedāvā iespēju tuvplānā redzēt dažādas eksotiskas dzīvās radības un unikālus skatus uz visām debespusēm.

No kopā portālā atstātajiem 8646 atsauksmēm, 91 procents šo pludmali novērtējuši ar augstāko atzīmi un saukuši par izcilu. Seši procenti likuši tai četras zvaigznes jeb atzīmi – ļoti labi, savukārt vidējie un zemākie vērtējumi sastāda trīs procentus.

Arī 2017. gada "Travellers' Choice" topā šī pludmale ieguva zelta medaļu, savukārt 2018. gadā tā piekāpās Tērksas un Kaikosas salu "Grace Bay" pludmalei. Turpinājumā vari iepazīties ar top 10 pludmalēm pasaulē, bet šeit apskatīto pilno pludmaļu sarakstu 2020. gadam.

  1. Sančo pludmale, Brazīlija
  2. Grace Bay, Tērksas un Kaikosas salas
  3. Playa Paraiso, Kuba
  4. Spiaggia dei Conigli, Lampedūza, Itālija
  5. Prainhas do Pontal do Atalaia, Brazīlija
  6. Septiņu jūdžu pludmale (Seven Mile Beach), Kaimanu salas
  7. Ērgļu pludmale, Arubas sala (Mazo Antiļu salu grupa)
  8. Flamenko pludmale, Puertoriko
  9. Varadero pludmale, Kuba
  10. Kleftiko pludmale, Kiklādu salas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!