Foto: Shutterstock

Pasaulē ir neviena vien vieta, kur gaisā virmo mīlestība. Iepriekš esam stāstījuši par dažādām sirds formas salām, tāpēc par godu Valentīndienai "Tūrisma Gids" piedāvā iepazīties ar pieciem skaistiem ezeriem, kuros saskatāmas sirds formas aprises.

Latvijā

Arī Latvijā mums ir pašiem savs ezers, kurā saskatāmas sirds aprises, turklāt to rotā izteiksmīgs un romantisks nosaukums – Sirdsezers.

Ezers, kuru mēdz dēvēt arī par Sukturu ezeru, atrodas Talsu novadā, Talsu pauguraines dabas parka teritorijā. Tas stiepjas 2,4 hektāru platumā. Tiesa, lai arī lūkojoties kartē, skaidru sirds formu saredzēt nevar, pietuvojoties ezeram, pavērsies pavisam cits skats.

Ko vēl apskatīt Talsu pusē? Dažādas idejas brīvdienu pavadīšanai atradīsi šeit.

Īrijā

Foto: Shutterstock
Oulera ezers ("Lough Ouler") atrodas Viklova kalnu nacionālajā parkā, Īrijā. Tā noteikti ir vieta, ko vērts apskatīt savām acīm.

Ezers ir piekļāvies kalnam ar nosaukumu "Tonelagee", kas sniedzas nedaudz vairāk nekā 800 metru augstumā. Tieši no šīs kalnu virsotnes uz ezeru paveras visskaistākais skats un vislabāk redzama sirds forma.

Lai nokļūtu līdz kalnam un tajā uzkāptu, būs nedaudz jāpiepūlas – ceļā būs jāmēro aptuveni trīs līdz četras stundas, turklāt, it īpaši vasarā, teritorija ir ļoti sazaļojusi un norādes atrast ir visai grūti, minēts ceļvedī "Wicklow Walks". Izklausās pēc maza izaicinājuma, ne tā?

Vēl 11 iemeslus, lai apmeklētu Īriju, atradīsi te.

Šveicē

Foto: Shutterstock
Ezers, ko pasaulē pazīst pēc nosaukumā "Calvaresc", iegūlies Šveices Alpos. Tulkojumā šis ezera vārds ir visai pašsaprotams – Sirds ezers.

Kā tur nokļūt? Galvenokārt tūristi dodas visai garā ekspedīcijā, lai redzētu šo skaisto vietu savām acīm, ceļā pavadot aptuveni trīs dienas. Šajā laikā piedzīvojumu meklētāji, sekojot iezīmētai takai, paviesojas dažādu kalnu virsotnēs, visbeidzot nokļūstot līdz šim ezeram. Te gan jāteic, ka ezers kartē nemaz neiezīmē perfektu sirds atveidu, tomēr, raugoties no īpaša skatu punkta un no blakus esošajiem kalniem, kas sniedzas vairāk nekā 2000 metru augstumā, forma nudien pielīdzināma sirdij.

Jāpiebilst, ka Šveice ir pārbagāta ar skaistām dabas pērlēm. Ja plāno doties uz šo pusi, noteikti noderēs šie padomi un obligāti apskatāmo vietu saraksts.

Melnkalne

Foto: Shutterstock
Lūk, vieta kā no pastkartēm. Melnkalnē atrodamais Trnovačko ezers un tā ainaviskā apkārtnē liks elpai aizrauties.
Skaistais sirds veida ezers paslēpies kalnu ielejā. Ezers sniedzas 700 metru garumā un 400 metru platumā. Kā skaidro "Reader's Digest", to var sasniegt, dodoties uz kalna "Maglić" virsotni, pēc kura mērojams ceļš līdz ezeram. Skaidrs, ka ceļš līdz šai vietai nav viegls, tomēr balva dabas skatu veidolā būs tā vērta. Kad skaistais galamērķis sasniegts, veldzējoša pelde šajā mīlestības apgarotajā vietā liks iemīlēties dabas skaistumā!

Šī noteikti nav vienīgā skaistā vieta, kas atrodama Melnkalnē. Ar citiem šīs Balkānu valsts apskates objektiem vari iepazīties te.

Brazīlijā

Foto: Shutterstock
Šajā sarakstā jāiekļauj arī "Rodrigo de Freitas" lagūna, kas atrodas Riodežaineiro, Brazīlijā. Arī šī ir viena no tām vietām, kur, lai ezerā saskatītu sirdi, nāksies atrast pareizo rakursu.

Salīdzinoši ar citiem līdz šim minētajiem ezeriem, šo lagūnu ir salīdzinoši viegli sasniegt – lai to lūkotu savām acīm, nebūs jādodas garā ekspedīcijā. Tā atrodas visai ērti pieejamā vietā un nereti tiek saukta par "Rio sirdi". Skaistais ezeriņš, kas stiepjas 220 hektāru platībā, ir savienots ar Atlantijas okeānu, un, lai gan tas nav piemērots peldēšanai, tur iespējams doties izbraucienos ar nelieliem kuģīšiem.

Ja ceļi veduši uz tik tālu zemi, noteikti kārtīgi jāsagatavo savs apskatāmo vietu saraksts. Idejas skaistai atpūtai atradīsi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!