Foto: Shutterstock
Oahu – viena no Havaju salām – priecē ar apbrīnojamiem dabas skatiem. Un viena no vietām, kur paveras elpu aizraujoša ainava, ir Haiku kāpnes, lai gan tūristiem tur atrasties ir aizliegts.

Haiku taku nereti dēvē arī par "kāpnēm uz debesīm". Kāpēc? Kāpņu sistēma ir ļoti stāva un ved augstā kalnā, šķietami tuvojoties mākoņiem.

Kā skaidrots "Culture Trip", šī pārgājienu taka iekārtojusies uz kalnu grēdas, kas plašāk pazīstama pēc nosaukuma "Koolau". Kāpnes vijas pa kalnu grēdas smaili, vietām padarot kāpienu ekstrēmu un liekot asinīm riņķot vēl straujāk. "Culture Trip" minēts, ka šīs kāpnes būvētas Otrā pasaules kara laikā, jo kalnu virsotnē uzstādīta radio antena, bet tās vieglākai sasniegšana bija nepieciešamas arī kāpnes. Pats ceļš nav no tiem īsākajiem. Lai nokļūtu pašā virsotnē, nepieciešams pievarēt 3922 pakāpienus.

Doties šajā maršrutā aizliedza 1987. gadā, un, lai gan pēc vairākiem gadiem kāpņu sistēmu uzlaboja, tā nekad oficiāli netika atklāta, skaidrots "Hawaii Magazine". Lai gan lielākoties kalna pakājē un maršruta sākumā dežūrē sargs, kurš neļauj tūristiem doties pa bīstamajām trepēm, interesenti tik un tā atrod veidus, kā doties augšup, riskējot ar dzīvībām, teikts "Hawaii Magazine".

Pārgalvji riskē ne vien ar savu dzīvību, jo takas posmi nav piemēroti drošai kustībai, bet arī ar prāvu naudas sodu, kāds var tikt piemērots tiem, kurus pieķer, dodoties pa šīm kāpnēm.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!