Foto: Shutterstock
Ja nostāstiem krāšņu vietu apskate tev iet pie sirds un nācies paviesoties Kolumbijā, vērts doties uz aptuveni 200 metru augstās klints virsotni jeb uzkāpt "El Peñon de Guatape".

Kā skaidrots "Vintage News" izklāstītā teikā, reiz vietējā cilts, kas mitinājusies apkārtnē, nodarbojusies ar zvejniecību un ticējusi dievišķajai zivij Batolito. Viņi pielūdza šo mītisko zivi, bet tā pateicās ar labu zveju. Dievi pamatīgi sadusmojušies, ka tiek godāta zivs, ne viņi, tāpēc Batolito meties aizstāvēt savus ļaudis. Zivs izleca no ūdens, bet dievi bijuši stiprāki, zivs nokritusi un pārvērtusies akmenī, kas vēl ilgus gadus tika pielūgts un tur stāv joprojām.

Kā runā, 1954. gadā kāda draugu grupiņa uzrāpusies stāvajā klintī, savu ceļu līdz augšai veicot pa klintī radušos plaisu. Lai nonāktu līdz virsotnei, komandai bijušas nepieciešamas vairākas dienas, tomēr atalgojums ainavas veidolā ir bijis vārdos neaprakstāms. No tā mirkļa viss strauji attīstījies, "El Peñon de Guatape" tika ierindota apkārtnes apskates objektu skaistāko vietu sarakstā.

Foto: Shutterstock

Lai arī citi redzētu brīnišķīgos skatus un ceļš uz gludo klints virsotni nebūtu tik sarežģīts, tika ierīkotas kāpnes, kas zigzagā interesentus līdz klints augšai uzved pa 649 pakāpieniem, minēts "Atlas Obscura".

Klints augšpusē atrodas neliels namiņš, kur iepirkt kādu zīmīgu suvenīru vai vietējos labumus par godu šīs vietas apmeklējumam. Lai arī pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados apkārtne tika appludināta un ainava nedaudz pamainījās, tai joprojām ir savs šarms. Tagad no klints virsotnes iespējams nolūkoties uz mazām saliņām un ezeriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!