Kandava ir sena un romantiska Kurzemes mazpilsēta, kas slejas Abavas krastos jau 785 gadus. Nesteidzīga pastaiga pa vecpilsētu ļauj sajust vēstures elpu. Kalnainais reljefs, bruģētās ieliņas, laternas, senatnīgie pagalmi un ēku velves, skulptūras, kas mijas ar košiem stādījumiem – tāda ir Kandava. Gleznaini pakalni savijas ar šaurām ieliņām, bet no senajām pilsdrupām paveras skats uz Abavas senleju un vecāko laukakmens tiltu Latvijā. Lūk, daži ieteikumi, ko apskatīt, dodoties uz Kandavas pusi.

Kā nokļūt Kandavā?

Uz Kandavu aizbraukt var dažādos veidos. Protams, ar personīgo auto – no Rīgas jābrauc pa Ventspils šoseju un pēc Pūres jānogriežās uz Kuldīgas ceļa. Arī sabiedriskais transports kursē salīdzinoši bieži – jāizvēlas, piemēram, Kuldīgas autobuss, kas brauc cauri Kandavai.

Lielisks veids, kā apskatīt Kandavu ir arī ar velosipēdu – veloekskursiju var sākt jau no Tukuma: aizbrauciet ar vilcienu un velosipēdiem līdz Tukumam, tad dodieties pa līkumaino un gleznaino veco Tukuma ceļu līdz Pūrei un tālāk līdz Kandavai.

Pavasarī, kad Abava ir pilna ūdens, šo pašu maršrutu var mērot arī ar laivām.

Kandava

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!