Stokholmu, Zviedrijas galvaspilsētu, kā ceļojuma galamērķi noteikti jāiekļauj katram, kuru urda kāre doties piedzīvojumos, lai atklātu un izjustu seno laiku atstāto mantojumu. Garlaicīgi nebūs ne dzīves norūdītajiem, ne pašiem mazākajiem ceļotājiem, kuri vēl, pasakas lasot, brīnās par vikingu kuģiem.

Kā nokļūt Stokholmā?

Foto: DELFI
Foto: DELFI

Vecpilsēta un Stokholmas pils

Brīnumu pilnā muzeju sala – Jūgordena


Ekskursijas tūres ar kuģīti - iespēja iepazīt Stokholmas apslēptos dārgumus

Foto: DELFI

Stokholma burtiskā nozīmē ir pilsēta ūdenī - to apskalo gan jūra, gan ezers, gan šķērso vairāki kanāli, tāpēc, lai to iepazītu, noteikti jādodas kaut vienā izbraucienā ar kuģīti. Interesantas ir ekskursijas uz tuvējām salām, kur ir gan pilis, gan vikingu muzeji un daudz kas cits. Arī vasaras atpūtu un peldēšanos būs visjaukāk izbaudīt tur.

Ekskursija pa pilsētas kanālu, izzinot tās vēsturi

Dodoties šajā izbraucienā, uzzināsi vairāk par pilsētas vēsturi, tās attīstības gaitu, iespaidīgākajām celtnēm un apskates objektiem, kas cauri laikiem rotājuši pilsētas ainavas un bijuši liecinieki notikumiem, kas te risinājušies daudzus gadus.

Rātsnams - vieta, kur saņem Nobela prēmiju

Stokholmas katedrāle

Brunsvikena ezers un Karaliskais Nacionālais pilsētas parks

Stokholma no putna lidojuma

Trīs lietas, ko Stokholmā apskatīt bez maksas

Kā jau teikts, Stokholma nav lēts prieks, tomēr šim faktam nevajadzētu atturēt no tās apmeklēšanas. Tā ir burvīga! Un ne jau viss ir par maksu. Interesants objekts, ko izbaudīt par baltu velti ir Katrīnas lifts (attēlā), kur var uzbraukt un no platformas palūkoties uz skaisto pilsētu un ūdeņiem, kas to ieskauj. Dodieties uz Slussen, kur atrodas lifta apakšējā daļa, bet pēc tam uzbrauciet augšā un dodieties pastaigā pa skaisto Sedermalmi - veikalu, restorānu un dažādu mediju redakciju rajonu.

Apskatiet metro stacijas! Vai zinājāt, ka Stokholmas metro stacijas ir gluži kā mākslas darbi - katra citāda, bet visas izcilas. Interesants vakars garantēts, dodoties ar metro izbraucienā pa pazemi un izkāpjot katrā pieturā.

Peldēšanās ekskluzīvās vietās. Interesanti, ka Stokholmā drīkst peldēties pilnīgi visur. Paši zviedri to labprāt izmanto - izbaudiet arī jūs. Kā jau minēts, peldei piemērota vieta ir gan pie Drotingholmas pils, gan garākā tilta Stokholmā, gan Sedermalmes galā - ar skatu uz Rātsnamu un vecpilsētu, kā arī daudz kur citur.

Noderīga informācija

Foto: DELFI
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!